Takaisin ajankohtaisiin
14.10.2021

Jorvin yhteispäivystyksessä otetaan 15. lokakuuta käyttöön pilottijakson ajaksi etävastaanotto. Potilaat voivat saada päivystyksellistä hoitoa videon välityksellä etänä toteutettavalla lääkärin vastaanotolla.  

Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen asukkailla, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta, on mahdollista päästä Jorvin yhteispäivystyksen lääkärin vastaanotolle etänä videon välityksellä 15.10.–19.12.2021 pilottijakson aikana. Etävastaanottoja järjestetään päivystyksen ruuhka-aikoina perjantaisin klo 16–22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8–22.     

Etävastaanotolla henkilö voi saada päivystyksellistä apua kotoa käsin eikä hänen tarvitse lähteä paikan päälle yhteispäivystykseen. Etävastaanotto vähentää myös yhteispäivystyksessä olevien potilaiden määrää ja helpottaa siten myös heidän hoitoon pääsyään.    

Etävastaanottokokeilu käytössä jo Peijaksessa 

Peijaksen yhteispäivystyksessä alkoi etävastaanottokokeilu 1.10.2021, ja kokemukset siitä ovat olleet hyviä. Tämän johdosta etävastaanottokokeilua laajennetaan myös Jorvin yhteispäivystykseen.  

Potilasturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota  

Etävastaanotolle ohjataan vain sellaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat päivystyksellistä apua, joiden vaivan voi hoitaa etänä ja jotka kykenevät käyttämään etävastaanottoa.   

”Kiinnitämme etävastaanoton käytössä erityistä huomiota potilasturvallisuuteen ja siksi ohjaamme etävastaanotolle vain sellaisia henkilöitä, joiden vaivan voi hoitaa etänä. Vakavammin sairastuneet potilaat hoidetaan aina paikan päällä yhteispäivystyksessä”, sanoo osastonylilääkäri Arja Kobylin HUSista.  

Etävastaanotto toteutetaan Maisan videovastaanoton avulla  

Etävastaanotolle ohjataan Päivystysapu 116117 -palvelunumeron kautta. Päivystysavun sairaanhoitaja tekee soittajalle hoidon tarpeen arvion ja tarpeen mukaan varaa hänelle ajan lääkärin etävastaanotolle.   

Etävastaanotto toteutetaan Maisan videovastaanoton kautta. Maisan videovastaanotolle pääsee älypuhelimella tai tabletilla lataamalla sovelluskaupasta Maisa sekä Maisa Videovastaanotto -sovellukset tai tietokoneen selaimen kautta www.maisa.fi. Potilas tunnistautuu palveluun vahvan tunnistautumisen avulla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.