Takaisin ajankohtaisiin
15.6.2023

Koulun iso ja mittava julkisivukorjaus ja ulkoseinien lämmineristys on ollut käynnissä koko kevät kauden aikana. , E-osan yläpohjarakenne kunnostetaan ja vesikate uusitaan. Myös sokkelit kunnostetaan. Odenwall- rakennuksen julkisivuilla rappaukset uusitaan kokonaisuudessaan ja ikkunat ja vesikatto kunnostetaan.

Lisäksi tehdään paljon muita liittyviä korjaustoimia samassa yhteydessä, mm. rakennetaan lukion sisäänkäynnille uusi tuulikaappi, uusitaan muutamia ikkunoita, kunnostetaan salaojia, uusitaan kattoikkunoita jne.

Työ tehdään sääsuojan alla jotta voidaan varmistaa laadukas lopputulos. Rakenteiden energiatehokkuus paranee yli 50 %, kun ulkoseinien ja yläpohjan lämmöneristystä uusitaan ja parannetaan. Korjaukset parantavat myös koulun lämpötiloja ja sisäilmaa. 

Urakan hinta on n. 2,5 miljonaa. Tämä on Kauniaisten ensimmäinen tämän mittakaavan korjaushanke joka tehdään koulun ollessa käytössä. Urakka suoritetaan 3 eri vaiheessa, jolla on tarkoitus minimoida koulun toiminnalle aiheutuvia haittoja.

Urakka-aika on erittäin tiivis, työtä tehdään ilman katkoja ja normaalisti 6 -7 pv:nä viikossa. Työ alkoi helmikuussa 2023 ja työ valmistuu vuoden lopussa.

Alla kuvia urakasta 13.6.2023:

Yleisnäkymä työmaasta pääsisäänkäynnin puolelta
Odenwallin putsattu pinta uuden rappauksen alusta
Uusi tuulikaappi sivusisäänkäynnin kohdalla
Purettua julkisvua, vanhaa villaa ja vanhoja tiiliä
Uutta muurauspintaa
Uutta eristettä, pinnalla palosuojalaminaatti
Valmista kermipintaa