Takaisin ajankohtaisiin
31.3.2023

Junat korvataan busseilla ensi sunnuntaina Leppävaara-Kauklahti rataosuudella kuten kolmena aikaisempana sunnuntaina. Poikkeukset koskevat myös Kauniaista kun junat eivät kulje sunnuntai aamulla klo 4 alkaen maanantai aamuun klo 4. Tällä aikavälillä junaliikenne korvataan bussilinjoilla.

Linja 211E ajaa Kauklahteen ja 211U Kirkkonummelle ja pysähtyy Tunnelitiellä. Linjat 211E ja 211U Leppävaaraan pysähtyvät myös Tunnelitiellä.

Muutokset liittyvät Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, jonka valmistelutöitä aloitettiin alkuvuodesta. Muutokset vaikuttavat lähijunaliikenteen ohella myös kaukojunaliikenteeseen välillä Helsinki–Kirkkonummi.
– Valmistelemme suuren ratahankkeen rakentamistöiden käynnistämistä tekemällä etukäteen päivityksiä rautatieturvalaitteisiin. Tällä mahdollistamme tiiviimmän rakentamisaikataulun. Koska turvalaitejärjestelmää ei voi pitää toiminnassa päivitystöiden aikana, junaliikenne on keskeytettävä neljän sunnuntain ajaksi. Valmistelevia töitä siis tehdään nyt, ja varsinaisten rakentamistöiden on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2023, hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall Väylävirastosta kertoo.

Aikataulut ja bussikorvaukset löytyvät HSL.fi-sivuilta ja HSL-sovelluksesta sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahausta

 Lisätietoja bussilakon vaikutuksista ja bussilinjoista osoitteessa hsl.fi