Takaisin ajankohtaisiin
10.10.2023

Valtakunnallinen Energiansäästöviikko 9.–15.10. jatkaa viime talven Astetta alemmas -kampanjaa. Viime talvena käänsimme yhdessä Astetta alemmas – ja energiaa riitti meille kaikille. Jatketaan samaan malliin ja jätetään tarpeeton energiankäyttö historiaan, energiafiksusti ja oikea-aikaisesti.

Kauniaisten kaupunki on mukana Astetta alemmas -kampanjassa, ja haastamme kaikki granilaiset mukaan! Kokeile muistipeliä ja tutustu tehokkaisiin energiansäästövinkkeihin. Voit myös viestiä niistä muille, esimerkiksi taloyhtiöllesi, naapureillesi ja läheisillesi!

Energian säästämisessä pääkaupunkilaisia neuvoo myös HSY:n Ilmastoinfo. Katso Ilmastoinfon säästövinkit ja ota tarvittaessa yhteyttä. Ilmastoinfon palvelut ovat nekin ilmaisia! Energiansäästäminen on myös ilmastoteko.

Astetta alemmaksi -muistipeli

Jos muistipeli ei toimi, löydät sen myös täältä (motiva.fi).

Energiankäytön uusi aika

Astetta alemmas käynnistettiin 2022, kun Venäjän sotatoimet Ukrainassa johtivat energian hinnan ja saatavuuden ongelmiin Suomessa ja koko Euroopassa. Talvella sähkönkäytön ja lämmityksen kustannusten ennustettiin olevan poikkeuksellisen korkealla.

Talvella 2022–2023 kampanja tavoitteli, että suomalaiset tekevät konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja. Tavoitteena oli vähentää energiankulutusta koko yhteiskunnassa; kodeissa ja taloyhtiöissä, yrityksissä, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Vuonna 2023 kampanja keskittyy energiankäytön uuteen aikaan. Energiankäytössä on alkamassa uusi aika, jonka suuntaa määrittävät kaikki energiankäyttäjät.