Takaisin ajankohtaisiin
3.6.2024

Järvien ötököiden maailma on monimuotoinen ja kiehtova. Järvet tarjoavat elinympäristön monille erilaisille hyönteisille ja pieneliöille, jotka ovat tärkeä osa ekosysteemiä.

Vesimittarit ovat yksi tunnetuimmista järvien ötököistä. Ne liikkuvat veden pinnalla ja syövät muita pieniä hyönteisiä. Vesimittareiden pitkät jalat jakavat niiden painon tasaisesti, jolloin ne voivat liikkua veden pinnalla ilman uppoamista.

Vedenkorennot ovat toinen yleinen näky järvissä. Niiden toukat elävät vedessä ja metsästävät muita pieniä ötököitä. Aikuiset vedenkorennot lentävät veden yläpuolella ja metsästävät muita hyönteisiä.

Vesiperhoset ovat myös tärkeä osa järvien ekosysteemiä. Niiden toukat elävät vedessä ja syövät kasvillisuutta, kun taas aikuiset perhoset lentävät veden yläpuolella.

Järvien ötököiden tutkiminen voi antaa meille arvokasta tietoa vesiekosysteemien tilasta ja toiminnasta. 6–10-vuotias, tule mukaan tutustumaan Gallträskin ranta-alueen sekä vedenalaiseen ötökkämaailmaan tiistaina 4.6. kello 17–19 kaupungin järjestämällä ötökkäsafarilla. Lapsen tulee osallistua retkeen aikuisen kanssa. Ilmoittaudu mukaan 4.6 kello 10 mennessä tämän lomakkeen kautta (webropol.fi).  

Tervetuloa!

Täpläkiiltokorentokoiras. Kuva: Sulka Haro