Takaisin tapahtumiin

Pop-laulun tehokurssi

6.10.2023 klo 16.30 7.10.2023 klo 17.00

​Yhdessä analysoiden ja kokeillen tutustumme tämän vuosituhannen pop-musiikin laulun ominaispiirteisiin ja laulutekniikoihin: miten esimerkiksi kurkunpään korkeus tai twang vaikuttaa laulajan soundiin, tai miten ääntä voi voimistaa turvallisesti? Miten poplaulaja koristelee ja muuntelee kappaleen melodiaa? Paneudumme myös englannin kielen ääntämykseen, ja tutkimme laulutekstiin syventymisen merkitystä koskettavan ja tunteisiin menevän pop-esityksen rakentajana. Keskitymme myös siihen, miten laulaja ilmentää kappaleen rytmiikkaa instrumentillaan, ja millaisia mahdollisuuksia rytmisen fraseerauksen kehittäminen laulajan ilmaisulle antaakaan!

Osallistuja
– tiedostaa pop-musiikin laulutyylin ominaispiirteitä ja laulutekniikoita sekä osaa soveltaa niitä omaan laulamiseensa ja laulujen tulkintaan.
– hahmottaa tyylin mukaista rytmin käsittelyä ja ilmaisua rytmiikan kautta.

Koulutus toteutetaan ryhmäopetuksena. Se huipentuu osuuteen, jossa jokaisella halukkaalla on mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta muiden seuratessa opetusta. Opetuksessa on koko ajan läsnä myös se, miksi laulamme – Ilmaisemisen ilosta, tarpeesta kommunikoida, jakaaksemme, tunteaksemme. Vahvistaaksemme itsetuntemustamme, rikkoaksemme rajojamme, rentoutuaksemme, tai ihan vain siksi että laulaminen ja musiikin tekeminen vaan tuntuvat niin hyvältä! Kurssin lisätiedot löydät verkkosivuiltamme.

Opettajana toimii Heta Nykänen. Koulutukseltaan Heta on musiikkipedagogi (Metropolia AMK) pääaineenaan pop-jazz laulu, ja opetuskokemusta hänelle on kertynyt vuosien ajan sekä oppilaitoksissa että yksityisenä laulunopettajana Suomessa ja Saksassa.

 

Tapahtuman järjestäjä: Suomen Raamattuopisto

Tapahtuman verkkosivut