Takaisin tapahtumiin

Kun huumeet tulevat kotiin – ilta maailmassa, jonne kukaan ei halua

13.2.2024 klo 18.30 20.00

Kauniaisten suomenkielinen kouluyhdistys ja Hem och Skola järjestävät Uudessa Paviljongissa yhdessä kevään tärkeimmän luennon.

Esiintymässä on huumeriippuvuuteen sairastuneiden läheisten yhdistys Kondis ry, jonka johtohahmot kertovat maailmasta huumetilastojen ja valistusvideoiden takana: Mitä on “viihdekäyttö”, miten vanhempana tunnistaa ensimmäiset merkit huumeidenkäytöstä ja miten puuttua niihin?

Kondis luennoi samalla viikolla myös sekä suomen että ruotsinkielisillä kouluilla. Kokonaisuuden tarkoitus on helpottaa huumeista puhumista kotona.

Taustatietona:
Suomi on nuorten huumekuolemissa Euroopan kärkimaa. Meillä huumeisiin kuolee suhteessa enemmän alle 25-vuotiaita kuin missään EMCDDA:n tilastoimassa Euroopan maassa.

Kauniaisissa yli 50 % yläkoululaisista ja 2/3 lukiolaisista nuorista pitää huumeiden hankkimista kaupungissa helppona. Huolestuttavan iso osa nuoristamme on tähän ”mahdollisuuteen” tarttunutkin ja tehnyt ensimmäisiä huumekokeiluitaan. Kaikki päihteet ja riippuvuudet huomioiden tilanne Kauniaisissa on verrokkikuntia heikompi. (lähde: Kouluterveyskysely 2023)

Suosittelemme lämpimästi, että kaikki vanhemmat ja huoltajat saapuvat tapahtumaan ja levittävät siitä tietoa myös tutuilleen.

Tervetuloa!

Lue lisää Kondiksesta ja sen tekemästä tärkeästä työstä: kondis.net

Illan mahdollistaa Kauniaisten Lähiapu/GraniAID


Tapahtuman järjestäjä: Kauniaisten suomenkielinen kouluyhdistys ja Hem och skola

Tapahtuman verkkosivut