Koira

Eläinlääkäripalvelut

Kaupungineläinlääkärien työnkuvaan kuuluu peruseläinlääkäripalveluiden lisäksi eläinlääkintähuoltolain mukaisia virkatehtäviä, kuten eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonta sekä eläinten tuonti- ja vientitarkastukset.

Eläinlääkärien yhteisvastaanotto toimii Espoon Olarissa osoitteessa Pihatörmä 1 A.
Ajanvaraus mieluiten ma-pe klo 9–10 numerosta 09 8168 4458.

Voit varata ajan myös netissä:
Nettiajanvaraus

Virka-ajan ulkopuolisesta (arkipäivinä klo 16–8 sekä viikonloppuisin ympäri vuorokauden) eläinlääkäripäivystyksestä vastaa Yliopistollinen eläinsairaala.

Eläinsuojelu

Eläinsuojeluilmoitus tehdään sähköpostitse, osoitteeseen elainlaakari@espoo.fi.

Ilmoituksesta on käytävä lyhyesti selville, miksi eläinsuojelutarkastus on mielestäsi tehtävä. Esimerkiksi pelkkä koiran haukkuminen ei anna aihetta tehdä eläinsuojelutarkastusta, vaan kyseessä on järjestyshäiriö, jota valvovat muut tahot.Ilmoituksessa on oltava kohteen nimi ja täydellinen osoite (myös asunnon numero ja tarvittaessa mielellään myös mahdollinen ovikoodi rappukäytävään).Ilmoittajan tiedot ovat toivottavia, jotta ilmoittajalta voidaan kysyä mahdollisia lisätietoja. Ilmoittajan tietoja ei paljasteta koskaan kohteelle.

Löytöeläimet

Espoon ja Kauniaisten alueelta talteen otetut löytöeläimet hoidetaan Viikin löytöeläintalossa, Koetilantie 13, Helsinki (puh. 040 198 0778, viikki@hesy.fi). Tarkempia tietoja toiminnasta löydät Viikin löytöeläintalon sivuilta.