Venevalkaman puiston istutuksia ja oleskelualue

Venevalkamantien itäpäässä sijaitsee pieni asukaspuisto. Puisto rakennettiin melumuurin viereiselle murskekentälle, viereisten kerrostalojen rakentamisen jälkeen. Puiston suunnitelman laati Emmi Silvennoinen vuonna 2015.

Oleskelu ja leikki

Istutetun rusokirsikkapuun ympärille on rakennettu oleskeluterassi kierrätysmateriaalista. Puiston keskuselementtinä on purjeveneen mallinen, corten-teräksinen istutuslaatikoista muodostuva kokonaisuus, joihin on istutettu heiniä ja kukkivia perennoja. Myös alueen kalusteissa toistuu corten-teräs, joka on ruostepintainen teräslaatu. Puistosta löytyvät myös kivilabyrintti, muumilaiva ja puusta veistetty suuri merikäärme.

Istutettu kasvillisuus

Puistoon on istutettu erilaisia koristepuita ja köynnöksiä sekä kylvetty nurmi.  Puistoon on istutettu myös hedelmä- ja marjatarha: omenapuita, luumupuita, kirsikkapuita, tyrnejä ja muita marjapensaita.  Marjoista viherherukka ja valkoherukka eivät houkuttele lintuja samaan tapaan kuin värikkäämpiä marjoja tuottavat lajikkeet, mutta maku on mitä mainioin.

Kunnossapito

Viheralueiden kunnossapitoon liittyvät palautteet voit lähettää osoitteeseen: kunnossapito@kauniainen.fi . Puh. 050 411 8656, 050 548 0391.