Venevalkaman puiston istutuksia ja oleskelualue

Tämä pieni puisto sijaitsee Venevalkamantien itäpäässä. Puisto rakennettiin melumuurin viereiselle murskekentälle, viereisten kerrostalojen rakentamisen jälkeen. Puisto suunniteltiin siten, että paksua kivimurskekerrosta tarvitsisi vaihtaa mahdollisimman vähän. Alueella on puistomuuntamo ja runsaasti maanalaisia johtoja, jotka rajoittivat kaivuutyötä ja kasvien sijoittelua. Puiston suunnitelman laati Emmi Silvennoinen vuonna 2015.

Oleskelu ja leikki

Puiston keskuselementtinä on purjeveneen mallinen, corten-teräksinen istutuslaatikoista muodostuva kokonaisuus, johon on istutettu heiniä ja kukkivia perennoja. Rusokirsikkapuun ympärille on rakennettu oleskeluterassi pääosin kierrätysmateriaalista valmistetusta komposiitista. Alueen kalusteissa toistuu corten-teräs, joka on ruostepintainen teräslaatu. Puistosta löytyvät myös pieni grillipaikka, kivilabyrintti ja muumiteemainen pieni laiva.

Istutettu kasvillisuus

Puistoon on istutettu erilaisia koristepuita ja köynnöksiä sekä kylvetty nurmi. Puistoon on istutettu myös hedelmä- ja marjatarha: omenapuita, luumupuita, kirsikkapuita, tyrnejä ja muita marjapensaita. Marjoista viherherukka ja valkoherukka eivät houkuttele lintuja samaan tapaan kuin värikkäämpiä marjoja tuottavat lajikkeet, mutta maku on mitä mainioin. Hedelmäpuiden ja marjapensaiden satoa voit poimia kohtuullisesti omaan käyttöön.

Kunnossapito

Viheralueiden kunnossapitoon liittyvät palautteet voit lähettää osoitteeseen: kunnossapito@kauniainen.fi. Puh. 050 411 8656, 050 548 0391.