1.1.2019 alkaen Kauniaisten varhaiskasvatuksessa on käytössä tulosidonnainen palveluseteli. Palveluseteli täydentää jo olemassa olevaa palveluvalikkoa, ja se antaa useammille perheille mahdollisuuden päästä yksityisesti järjestetyn varhaiskasvatuksen piiriin kohtuullisen suuruisella asiakasmaksulla.

Asiakasmaksu palveluseteliyksikössä on joko sama tai korkeintaan 50 €/kk korkeampi kuin perheen asiakasmaksu olisi kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

1. Ole yhteydessä sinulle sopivaan palveluseteliyksikköön ja kysy/hae varhaiskasvatuspaikkaa suoraan heiltä.

2. Tee sopimus lapsesi varhaiskasvatuksesta palveluseteliyksikön kanssa.

3. Hae palveluseteliä kunnalta sähköisen asioinnin kautta.

4. Ilmoita perheesi tulotiedot kunnalle kahden viikon kuluessa lapsesi varhaiskasvatuksen alkamisesta kunnan sivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

5. Päätös palvelusetelistä lähetetään sinulle sen kuukauden aikana kun lapsesi on aloittanut palveluseteliyksikössä.

Paikkaa palveluseteliyksiköstä haetaan suoraan yksiköstä. Perhe hakee kunnalta palveluseteliä sen jälkeen, kun lapsi on saanut paikan palveluseteliyksiköstä. Palveluseteliä haetaan sähköisen asioinnin kautta ja palvelusetelin myöntäjänä toimii varhaiskasvatuksen palveluohjaaja. Palvelusetelin arvo lasketaan asiakkaan bruttotulojen perusteella ja tuloselvityksen voi tehdä sähköisesti tai alta löytyvällä paperilomakkeella.

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja

Ota yhteyttä

Camilla Hilden-Pinola

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja
Organisaatio
Sivistystoimi – Varhaiskasvatus