Varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa jolla edistetään lapsen kasvua, kehittymistä ja oppimista.

Varhaiskasvatuspalvelut on keskeinen toimintakokonaisuus lapsiperheiden palveluissa ja tukijärjestelmässä. Vanhemmilla on ensisijainen kasvatusvastuu lapsestaan. Julkisen varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea vanhempien vanhemmuutta ja lapsen kasvatusta. Varhaiskasvatuksessa lapsen omaehtoinen leikki on keskeisessä asemassa.

Kaikilla alle kouluikäisillä lapsilla on vanhempainvapaan jälkeen oikeus kunnan järjestämään varhaiskasvatukseen. Vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista lapsella on oikeus maksuttomaan esiopetukseen.

Varhaiskasvatus muodostaa lasten hyvinvointia, hoivaa ja oppimista edistävän kokonaisuuden. Varhaiskasvatus luo perustan lapsen tasapainoiselle kasvulle ja kehitykselle. Kauniaisissa järjestettävä varhaiskasvatus ja esiopetus muodostavat yhtenäisen, toiminnallisen jatkumon joka valmistaa lasta perusopetukseen.  Esiopetus liittyy kiinteästi varhaiskasvatukseen.

Asiakkuus ja hakemuksen tilanne

Pääset katsomaan asiakkuuttasi ja mm. hakemuksesi tilannetta alla olevan linkin kautta: Tunnistautuminen (suomi.fi), Varhaiskasvatuksen WEB

Huom. Jos yllä oleva linkki ei vie tunnistautumaan suomi.fi -sivustolle, kokeile tyhjentää välimuisti (tai avaa uusi incognito-ikkuna) ja paina linkkiä uudelleen.

Ota yhteyttä

Annika Hiitola

Varhaiskasvatuspäällikkö

Soittoaika ma, ti, to klo 9.30-11

Organisaatio
Koulutoimi – Varhaiskasvatus

Camilla Hilden-Pinola

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja
Organisaatio
Sivistystoimi – Varhaiskasvatus