Takaisin ajankohtaisiin
24.11.2021 | Ympäristö

Paikalliseen suoluontoon tutustuminen on nyt mahdollista myös pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa. Uusi reitti lähtee osoitteesta Oppilaskodintie 5, Kauniainen.

Gallträsk-järven länsipuolella sijaitseva Kauniaisten Träskmossen on 4,5 hehtaarin laajuinen keidassuo, joka on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla vuonna 1988 paikallisesti merkittävänä kohteena. Alueen halki, Oppilaskodin ja Eteläisen Suotien risteyksestä Gallträskin länsirannalle, kulkee opastettu luontopolku, jonka itäosassa kulkua ovat helpottaneet kapeat pitkospuut. Träskmossenin hoito- ja kunnostussuunnitelman suositusten mukaisesti pitkospuita on tänä vuonna jatkettu myös suon länsiosaan, missä maasto on ollut erittäin kulunut. Hankkeelle myönnettiin lähivirkistysalueiden ja viheralueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen tarkoitettua valtionavustusta.

Uusi reittiosuus on tehty kestopuusta esteettömänä, vähintään 180 cm leveänä laiturirakenteena.  Reitti on noin 175 metriä pitkä. Uusi kulkuväylä päättyy suon keskiosiin, missä on suuri levähdys- ja kääntöpaikka penkkeineen. Reitti jatkuu kapeana pitkospuukulkuna tästä Gallträskin suuntaan. Vanhoja, mutta vielä käyttökelpoisia pitkospuurakenteita siirrettiin noin 40 metriä myös alueen kuluneimmille sivupoluille.

Alueen kehittäminen jatkuu tulevina vuosina. Kapeaa reittiä on tarkoitus leventää lisäämällä pitkittäislankku olevien lankkujen viereen noin 235 metrin matkalle. Laiturirakenteista, esteetöntä kulkureittiä on mahdollista jatkaa levähdyspaikalta Eteläisen Suotien jalkakäytävälle, noin 75 metrin osuudelle, jolloin esteetön reitti muodostaa lenkin. Olevien opastaulujen uusimisen yhteydessä ne siirretään esteettömälle osuudelle.