Takaisin ajankohtaisiin
18.6.2022 | Kuntalaisaloite

Jätetty: 18.6.2022
Diaarinumero: 837/00.02.10.01/2022
Valmistelija: Markus Jahnsson, tiedottaja
Tila: Käsittelyssä
Päivitetty: 20.12.2022

Ehdotan vakavasti pohdittavaksi, olisiko kaupungilla mahdollista tulla kaupungissa toimivien yksinyrittäjien avuksi?

Pyydän harkitsemaan mahdollisuutta, että kaupunki lunastaa vanhan apteekin tilan ja yhteistyössä yrittäjien kanssa kunnostaa ja rakentaa siitä kaupunkiin uuden Kimppakonttorin? Kaupunki vuokranantajana on saanut runsaasti kiitosta Korona-ajan ulkopuolellakin. Olisiko mahdollista, että saisimme vielä yhden tilan, missä työlleen omistautuneet yrittäjät voisivat ilman henkilökohtaista taloudellista katastrofia harjoittaa ammattiaan/ kutsumustaan?

Luonnollisimman toimijan, Kauniaisten Yrittäjät ry:n jäsenmaksutulot riittävät juuri ja juuri yhdistyksen toiminnan ylläpitämiseen. Yhä useampi omilla käsillä liikevaihtonsa tekevä yksinyrittäjä harkitsee toimintansa lopettamista, ei supistamista vaan lopettamista. Tämä tarkoittaa mm. erikoispalvelujen katoamista Kauniaisista.

Yrittäjien ahdingosta keskustellaan aika ajoin somessa (mm. Granin Puskaradio), mutta ne keskustelut eivät ole johtaneet mihinkään. Suomessa ja Kauniaisissa päätökset tehdään onneksi virallisia kanavia pitkin ja virkoihin valittujen päättäjien asiantuntemuksella ja toimesta. Toivon, että asiaan saadaan tätä kautta virallinen kannanotto.