Takaisin ajankohtaisiin
24.5.2024 | Vaalit

Ennakkoäänestys kotimaassa alkaa keskiviikkona 29.5.2024 ja päättyy tiistaina 4.6.2024.

Kauniaisissa voit äänestää ennakkoon kaupungintalossa (Thurmanin puistotie 3) ennakkoäänestysajanjakson aikana keskiviikosta torstaisin klo 9–20, perjantaina klo 9–17, viikonloppuna klo 11–16 ja maanantaista tiistaihin klo 9–20.

Sisäänkäynti äänestykseen tapahtuu kaupungintalon takaoven kautta, missä on esteetön sisääntulo. Jonottaa voi joutua myös ulkona.

Aikaisempien vaalien ennakkoäänestystilastojen valossa ruuhkaa syntyy ennakkoäänestyksen alussa ja lopussa. Ensimmäisen ennakkoäänestysviikon illat ovat olleet hieman rauhallisemmat.

Hyvä tietää 

  • Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa. Löydät kaikki ennakkoäänestyspaikat tältä sivulta: Yleiset ennakkoäänestyspaikat (vaalit.fi).
  • Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan, jotta voit äänestää. Henkilöllisyyden voi todistaa virallisella kuvallisella asiakirjalla, kuten ajokortilla, henkilökortilla tai passilla.
  • Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.6.2024. Vaalipäivänä kaikkien kauniaislaisten äänestyspaikka on Mäntymäen koulussa.