Takaisin ajankohtaisiin
17.4.2024 | Kaupunkirata

Välillä Koivuhovi (Yhtiöntien alikulku) – Espoon keskus on käynnissä Espoon kaupunkiradan alueurakka 3, jonka urakoitsijana on Destia. Tässä alueurakassa rakennetaan 4,5 kilometriä uutta kaksoisraidetta, sekä korjataan ja rakennetaan yhteensä yhdeksän siltaa. Hankkeen yhteydessä kehitetään myös jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä alueella, sekä
rakennetaan melusuojauksia. Alueurakan 3 kokonaiskesto on maaliskuusta 2024 elokuuhun 2028.

Rakennustyöt alkavat Yhtiöntien ja Palokunnankujan välillä Kauniaisissa huhtikuussa 2024:
Uuden raideparin toteuttamiseksi Yhtiöntien ja Palokunnankujan välisen, radan alittavan alikulkukäytävän kohdalle rakennetaan uusi ratasilta ja pohjavesikaukalo. Samalla puretaan vanha silta radan länsipuolelta.

Jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tulee vähitellen muutoksia huhtikuun loppupuolella:

  • Palokunnankujan ja Ratapolun välinen jalankulun ja pyöräilyn reitti poistuu käytöstä
  • Kauniaistentien ja Kauniaisten skeittipuiston välinen, Thurmaninpuistossa kulkeva jalankulun ja pyöräilyn reitti poistuu käytöstä. Kulku Kauniaisten skeittipuistoon ja skeittipuiston käyttö säilyy normaalina elokuuhun 2024 asti.
  • Korvaavat jalankulun ja pyöräilyn reitit näkyvät kartasta ja on opastettu maastossa.

Huhtikuusta alkaen Palokunnankujan ja Koivuhovin välillä suoritetaan myös maanajoja. Töiden alettua työmaa ja raskas liikenne on ajoittain vilkasta, ja Palokunnankujan päässä työmaaliikenne ja kevyt liikenne risteävät väliaikaisella suojatiellä. Noudatathan erityistä varovaisuutta alueella kulkiessasi.

Pahoittelemme häiriötä! Kysyttehän tarvittaessa: eska3tiedotus@destia.fi tai ESKA AU3 hankepuhelinnumero 041-7250 300