Hei sinä 15–29-vuotias nuori!

Tältä sivulta löydät tietoa ihmisistä, jotka voivat pohtia kanssasi elämään liittyviä asioita ja tarvittaessa osaavat opastaa asioissa eteenpäin. Ota heihin rohkeasti yhteyttä!

Etsivä nuorisotyö

Oletko 15-28-vuotias ja tulevaisuuden suunnitelmasi on vielä epäselvä? Kauniaisten etsivä nuorisotyöntekijä tarjoaa tukea ja neuvoa sekä elämänhallintaan että työllistymiseen. Yhdessä voimme pohtia ja selvittää millaisia mahdollisuuksia on ja mikä olisi juuri sinulle sopivin vaihtoehto.

Etsivä nuorisotyö tarjoaa sinulle

  • yksilöllistä tukea tulevaisuuden mahdollisuuksien kartoittamiseen
  • tukea tulevaisuuden suunnitteluun
  • tukea ja neuvoa hyvinvointiin
  • tukea kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu 15-28-vuotiaille peruskoulun päättäneille nuorille ja nuorille aikuisille jotka

  • ovat jääneet ilman jatkokoulutuspaikkaa
  • ovat keskeyttäneet tai aikeessa keskeyttää opintonsa
  • ovat keskeyttäneet tai aikeessa keskeyttää asepalveluksen
  • ovat syrjäytyneet tai syrjäytymisvaarassa.

Etsivälle nuorisotyöntekijälle voi myös ilmoittaa, mikäli lähipiirissä olevasta 15-28-vuotiaasta henkilöstä on herännyt huoli. Ilmoituksen voi tehdä sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla.

Ota yhteyttä

Jens Almark

Etsivä nuorisotyöntekijä
Organisaatio
Nuorisopalvelut

Sosiaalipalvelut

Nuori aikuinen, 18–29-vuotias, tarvitsetko tulevaisuuden suunnitteluun apua? Sosiaaliohjaajalta saat apua esimerkiksi tuki- ja viranomaisasioihin sekä muuhun elämänhallintaan. Ota yhteyttä ja sovi aika.

Yleinen sosiaalityö ja -ohjaus (luvn.fi)

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt ja jotka ovat juuri nyt ilman koulutus- tai työpaikkaa, tai joiden opinnot ovat vaarassa keskeytyä. NUOTTI tarjoaa valmennuksellista tukea elämäntilanteeseen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Valmennus on nuorelle maksuton.

Nuotti-valmennus

Peruskoulun jälkeen

Älä lannistu, jos et heti pääse hakemaasi opiskelupaikkaan. Mahdollisuuksia on vielä monia. Voit esimerkiksi hakea yhteishaun täydennyshaussa vapaaksi jääneitä paikkoja. Lisäksi voit hakea yhteishaun ulkopuoliseen koulutukseen, johon kuuluvat lisäopetus (10. luokka), ammattistartti, starttipaja ja kotitalousopetus.

Apua hakemiseen saat peruskoulusi oppilaanohjaajalta:

  • Kasavuoren koulu: Jussi Koivusalo, jussi.koivusalo@kauniainen.fi, puh. 050 331 3936
  • Hagelstamska skolan: Maria Viitasalo, maria.viitasalo@kauniainen.fi, puh. 040 741 8140 

Nuorten työpaja

Omnia vastaa suomenkielisen työpajatoiminnan toteuttamisesta Kauniaislaisille 17-28-vuotiaille nuorille. Omnia tarjoaa työkokeilua sekä kuntouttavaa työtoimintaa. Toiminta on keskitetty Espoon Viherlaaksoon, mutta toimipisteet löytyy myös Finnsistä sekä Kirkkonummelta. Pajoilta saat valmiudet siirtyä kouluun tai työelämään. 

Lisätietoa Omnian työpajoista:
www.omnia.fi/hae-oppimaan/nuorten-tyopajatoiminta

Haluan työpaikan

Jos olet työtön, voit ottaa yhteyttä Espoon TE-toimistoon, joka palvelee kauniaislaisia. Heiltä löytyy erilaisia palveluja, jotka auttavat löytämään sinulle sopivan työpaikan tai muuta toimintaa. 

Työ- ja elinkeinotoimisto Espoo

Aukioloajat: ma–pe klo 9.00–16.00
Käyntiosoite: Upseerinkatu 3 B, 02600  Espoo
Henkilöasiakkaat (valtakunnallinen puhelinpalvelu): 0295 025 500 (arkisin klo 9.00–16.15)
Työnantaja- ja yritysasiakkaat (Uudenmaan TE-toimiston puhelinpalvelu): 0295 040 002 (arkisin klo 9.00–16.15)

Etyp – Espoon työvoiman palvelukeskus

Työvoiman Palvelukeskus tarjoaa yksilöllisiä työllistymis-, koulutus- ja kuntoutuspalveluja työllistymisen tueksi. Mikäli olet yli 17-vuotias, työttömyytesi on jatkunut pitemmän aikaa ja tarvitset apua työllistymistä vaikeuttavien ongelmien ratkaisemiseen, saatat hyötyä työvoiman palvelukeskuksen palveluista. Palvelu on tarkoitettu espoolaisille ja kauniaislaisille.
Asiakkaaksi pääsee työ- ja elinkeinotoimiston tai sosiaalitoimen lähetteellä.

Puhelin: 050 592 5175
Käyntiosoite: Komentajankatu 5 C, 02600 Espoo

Nuorisotakuu

Vuoden 2013 alusta tuli voimaan nuorisotakuu. Nuorisotakuu tarkoittaa, että kaikilla nuorilla on mahdollisuus saada perusasteen jälkeinen koulutus ja työpaikka.

Käytännössä nuorisotakuu tarkoittaa:
Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta.

Nuorisotakuu sisältää koulutustakuun:
Jokaiselle peruskoulun päättäneelle taataan koulutuspaikka lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, oppisopimuksessa, työpajassa, kuntoutuksessa tai muulla tavoin.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa ilman koulututusta oleville alle 30-vuotiaille nuorille mahdollisuuden ammatillisen tutkinnon tai sen osan suorittamiseen.
Ohjelmassa voi suorittaa ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon.
Koulutuksen voi suorittaa oppilaitoksissa tai sen voi tehdä oppisopimuksena.

Lue lisää