Kansalaisopiston näyttely, Galleria
Thurmaninaukio 6,
02700 Kauniainen.

Kauniaisten kaupungin galleria löytyy kaupunginkirjaston tiloista, tilava ja valoisa ympäristö tarjoaa ihanteellisen paikan erilaisten taideteosten esittelyyn. Erityisesti kuvataiteelle ja valokuvataiteelle tila on erinomainen ripustusalusta.

Gallerian aukioloajat ovat samat kuin kirjaston palveluajat.
Galleria on ilmainen, ikärajaton ja saavutettava. Gallerian toiminnasta vastaa Kauniaisten kulttuuripalvelut.

Gallerian näyttelyt löytyvät tämän sivun alapuolelta.

Näyttelyn järjestäminen

Galleriaa on mahdollista vuokrata näyttelykäyttöön vähintään viikon ajaksi. Suosittelemme, että näyttelyn järjestäjä vierailee Galleriassa ennen varsinaista näyttelyn pystytyspäivää. Tämä auttaa hahmottamaan, kuinka monta taideteosta halutaan esille ja miten ne parhaiten soveltuvat tilaan.

Hinta

Perushinta100 € / viikko
Alennusryhmä50 € / viikko
Alennusryhmä: yhdistykset, joiden toiminta kohdistuu lapsiin ja nuoriin

Näyttelyn rakentaminen

Ripustustarvikkeet ja tikkaat ovat saatavilla kirjaston asiakaspalvelusta. Näyttely pystytetään ja puretaan Gallerian aukioloaikoina ja varaamanne aikataulun mukaisesti. Gallerian seinillä on taidekisko, johon taideteokset ripustetaan. Taideteoksen alle voi laittaa infolappuja (kuten teoksen nimi, vuosi, taiteilijan nimi, materiaalit).

Näyttelyn pystytys ja purku on näyttelyn järjestäjän vastuulla.

Kuvassa on henkilö ripustamassa taulua.
Kuva: Niklas Montonen

Ripustus

Ripustus koukkuja löytyy kaksi erilaista, STAS smartspring perlonvaijerissa, jossa on patentoitu STAS cobra, ja joka kannattaa enintään 4 kg:n painon vaijeria kohti (pienempi koukku). STAS zipper perlonvaijerissa, jossa on patentoitu STAS cobra, ja joka kannattaa enintään 15 kg:n painon vaijeria kohti.

Galleriassa on yksi liikuteltava pöytä, yksi kiinteä pöytä sekä tuoleja. Voitte tuoda tilaan muita kalusteita omalle näyttelyllenne omalla vastuullanne, mutta nämä kalusteet on myös poistettava näyttelyn purkamisen yhteydessä.

STAS zipper
STAS zipper
STAS smartspring
STAS smartspring

Taulujen tai oheismyynti näyttelyssä

Näyttelyn järjestäjä on itse vastuussa oman taiteensa myynnistä, mikäli hän aikoo myydä näyttelyssä esillä olevia teoksiaan. Kulttuuripalvelut ja/tai kirjasto eivät ole vastuussa minkäänlaisen myyntitoiminnan järjestämisestä järjestäjän puolesta. Toisin sanoen, jos näyttelyn järjestäjä haluaa myydä taiteitaan tai esimerkiksi kortteja, hänen tulee itse huolehtia myynnin käytännön järjestelyistä siten, ettei se aiheuta lisätyötä kirjastolle tai kulttuuripalvelulle. Kaikki rahaliikenne tulee tapahtua suoraan näyttelyn järjestäjän ja ostajan välillä.

Avajaiset

Näyttelyn järjestäjällä on mahdollisuus pitää avajaisia tai muita tilaisuuksia. Näiden tilaisuuksien tulee tapahtua Gallerian ja kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa. Näyttelyn kutsuvierasavajaisissa on mahdollista tarjoilla alkumaljoja, jotka voivat sisältää alkoholia. Kaikille avoimissa avajaisissa tai tilaisuuksissa tarjoiltavan tarjoilun on oltava alkoholitonta. Tilaisuuden järjestäjä vastaa itse kutsujen lähettämisestä. Galleriassa ei ole saatavilla astioita tai pöytäliinoja.

Näyttelyn markkinointi

Näyttelyn markkinoinnista vastaa näyttelyn järjestäjä, esim julisteita kaupungissa tai tiedotteen Kaunis Graniin.
Kauniaisten kaupungin kulttuuripalvelut voi tiedottaa näyttelystä kaupungin tapahtumakalenterissa järjestäjän antamien tietojen mukaisesti.

Tarvitsemme nämä tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 • Näyttelyn nimi
 • Taitelijan / ryhmän nimi
 • Näyttelyn päivämäärät
 • Esittelytekstin näyttelystä ja taiteesta
 • Esittelytekstin taitelijasta/ryhmästä
 • Näyttelyjulisteen A4, png, jpg tai pdf.
  • Kansikuva 918 x 480 pixels, png tai jpg.
  • Instagram postaus 1080 x 1080 pixels, png tai jpg.
  • Kaupungin infotv 1080 x 1920 pixels, jpg tai png.

Muut tapahtumat Galleriassa

Kirjasto voi satunnaisesti järjestää tapahtumia galleriatilassa. Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa aamu – ja ilta-aikoihin. Tällöin galleriatila on hetkellisesti varattu kirjaston käyttöön, eikä näyttelyyn välttämättä pääse tutustumaan. Kirjastolle varatuista ajankohdista tiedotetaan etukäteen. Galleriassa on kirjaston tapahtumakalenteri.

Lisätiedot, näyttelyt ja varaukset

Gisela Montonen

Kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija
Organisaatio
Sivistystoimi