Uudessa maassa on tärkeää päästä tutustumaan muihin ihmisiin. Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää ystävätoimintaa maahanmuuttajaäideille suomalaisten naisten kanssa.

Ystävä maahanmuuttajaäideille -toiminta

Ystävä maahanmuuttajaäideille -esitteet eri kielillä (pdf):

Suomi | Ruotsi | Englanti | Farsi | Arabia | Venäjä | Somalia | Kiina | Dari

Ystävätoiminnan kautta maahanmuuttajaäidit voivat saada itselleen hyvin suomea puhuvan naisen ystäväksi. Toiminnassa tarkoituksena on viettää aikaa yhdessä, keskustella asioista suomen kielellä ja tutustua toisen kulttuuriin. Tarkoituksena on tehdä arkisia asioita yhdessä: käydä kaupassa, kävelyllä tai puistossa. Myös lapset voivat olla toiminnassa mukana.

Yhteyshenkilö ja lisätietoja: Koordinaattori Pia Pettersson, p. 044 750 66 35, pia.pettersson@mll.fi

Ystävähakemuksen voi laittaa täältä: https://uudenmaanpiiri.mll.fi/perheille/ystavaksi-maahanmuuttajaaidille-/

Jos haluat tulla mukaan vapaaehtoiseksi ystävätoimintaan, ilmoittaudu mukaan: https://uudenmaanpiiri.mll.fi/vapaaehtoisille/ystavaksi-maahanmuuttajaaidille/

Monikulttuuriset perheet -ryhmä

Sebastoksen toimitilassa joka toinen lauantai 2.10. alkaen klo 9.30-11.00

Ryhmä on tarkoitettu monikulttuuri- tai maahanmuuttajaperheille. Ryhmässä puhutaan suomea. Riittää, että osaa kieltä vähän ja ryhmän aikana voi oppia lisää suomea. Ryhmä on suomenkielisen seurakunnan järjestämä.

Tapaamisissa keskustellaan eri teemoista esimerkiksi maahanmuuton taustoista ja alkuvaikeuksista, osallistujien omasta kulttuurista, tulevaisuuden toiveista ja suunnitelmista, monikulttuurisesta parisuhteesta ja lasten kasvatuksesta sekä suomen kulttuurista ja uskonnon merkitysestä perheessä.

Tarvittaessa voimme järjestää alle 7-vuotiaille lapsille lastenhoidon.

Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla yilcedmilena@yahoo.es

Ryhmää ohjaa Milena Raitmaa, laillinen psykologi p. 0400 196634

Kansainvälinen olohuone

Kaikille avoin kansainvälinen olohuone kokoontuu joka keskiviikko klo 16–18.00 Villa Bredassa. Tervetuloa mukaan juttelemaan, pelaamaan ja viettämään mukavia hetkiä. Villa Bredan osoite on Bredantie 16. Lisätietoja numerosta +358 40 0237741 / Granin Lähiapu.

Please come and join our internatioal Community Livingroom. We meet every Wensday at 4 to 6pm. Address is Bredantie 16. Additional information +358 40 0237741 / Granin Lähiapu.

Online-keskusteluryhmä miehille

Vieraasta Veljeksi -keskusteluryhmä tapaa toistaiseksi etänä Teams-muotoisena keskiviikkoisin klo 17–18.30. Ryhmässä keskustellaan suomeksi ajankohtaisista ja osallistujia kiinnostavista aiheista. Toiminnan tarkoituksena mahdollistaa kohtaamisia ja ylläpitää ja parantaa maahanmuuttajien suomen kielen taitoa. Mukaan toivotaan sekä maahanmuuttajia että suomalaisia vapaaehtoisia. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä koordinaattoriin.

Koordinaattori
Heikki Parviainen (Helsinki)
044 751 1338 | heikki.parviainen(at)miessakit.fi

Kotoutumista tukevaa toimintaa Espoossa

Espoossa on paljon erilaisia keskustelu- ja harrasteryhmiä maahanmuuttajilla. Katso tänne.