Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimen palvelut sekä opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Kysymyksiä ja vastauksia hyvinvointialueesta ja uudistuksesta

8.12.2022

Säilyykö Kauniaisten terveysasema? 
Kyllä.

Minne otan ensi vuonna yhteyttä, jos sairastun? 
Maisa.fi-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveysasemalle aikaisempaan tapaan. Puhelinnumerot muuttuvat vaiheittain terveysasemalla ensi vuoden alussa. Uusien puhelinnumerojen kautta tavoitat hoitovastaavasi ja muut työntekijämme. Tiedotamme puhelinnumeroiden vaiheittaisesta muuttumisesta mm. Kauniaisten kotisivuilla www.kauniainen.fi ja Kaunis Granissa sekä hyvinvointialueen www.luvn.fi -sivustolla sekä uuteen puhelinnumeroon ohjaavin äänittein vanhassa puhelinnumerossa.

Olen varannut ajan hoitajan vastaanotolta, säilyykö se ennallaan?
Kyllä, kaikki nykyiset palvelut ja annetut ajanvaraukset säilyvät ennallaan vuoden vaihteen jälkeen.

Säilyvätkö suun terveydenhuollon palvelut Kauniaisissa ennallaan? 
Kyllä säilyvät, vain erikoishoidon yksikkö siirtyy vuoden alussa Helsingistä Espooseen, Tapiolaan. 

Voinko käydä syömässä lounasta Villa Bredassa ensi vuonna?
Kyllä, lounasravintola jatkaa toimintaansa myös ensi vuonna.

Muuttuvatko Villa Bredan palvelut?
Villa Bredan palvelut ikääntyneille säilyvät ennallaan, mutta puhelinnumerot muuttuvat. Tiedotamme uusista puhelinnumeroista myöhemmin.

Mihin voin soittaa, jos haluan tietoa ikääntyneiden palveluista?
Saat neuvontaa ja tietoa eri palveluista uudesta Seniori-infosta 20.12.2022 alkaen.

Muuttuvatko asiakasmaksut?
Kyllä, asiakasmaksuihin tulee joitakin muutoksia. Aluevaltuusto päättää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhtenäisistä asiakasmaksuista kokouksessaan 13.12. Hyvinvointialueen yhtenäisistä asiakasmaksuista tiedotetaan verkkosivuilla ja Kaunis Granissa.

Osallistu ja vaikuta

Voit osallistua infotilaisuuksiin, jättää kysymyksiä hyvinvointialueen valmistelijoille tai liittyä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteisöön täältä: www.luvn.fi/fi/osallistu-ja-vaikuta

Mistä saan tietoa muutoksesta?
Saat ajankohtaista tietoa muutoksesta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kotisivuilta www.luvn.fi (LUVN=LU-Länsi-Uusimaa, VN-Västra Nyland) ja myös täällä kaupungin kotisivuilta. Tiedotamme muutoksen vaikutuksista säännöllisesti myös Kaunis Granissa.

Sote-uudistus

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty ja valmisteilla.​ Sote-uudistuksessa on monta isoa kokonaisuutta, joita valmistellaan rinnakkain eri ministeriöissä. Uudistuksen valmistelu käynnistyi syksyllä 2019. Uudistus edellyttää paljon selvitystyötä ja nykytilan kartoittamista.​