EU:n koronatodistuksen eli koronapassin voi tulostaa tai tallentaa Omakannasta. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 • Jos koronarokotukset eivät näy Omakannassa ja olet saanut rokotuksen Kauniaisissa, ole yhteydessä Kauniaisten koronaneuvontaan.
 • Jos koronarokotukset eivät näy Omakannassa ja olet saanut rokotuksen muualla kuin Kauniaisissa, ota yhteyttä rokotteen antaneeseen tahoon.
 • Jos olet käynyt koronatestissä yksityissektorilla eikä testitulos näy Omakannassa, ota yhteyttä testin ottaneeseen tahoon.

Jos sinulla ei ole pääsyä Omakantaan

 • Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.
 • Voit pyytää Omakannasta tulostettavaa rokotustodistusta olemalla yhteydessä Kauniaisten koronaneuvontapuhelimeen tai olemalla yhteydessä rokotuspisteeseen (Villa Junghans). Voit ilmoittaa tietosi rokottajalle jo silloin, kun olet rokotettavana.
  • Rokotustodistus on ilmainen ja sen toimitusaika on 5 työpäivää. Lähtökohtaisesti rokotustodistus postitetaan asiakkaalle kotiin. Kiiretilanteissa, erillisen sopimuksen perusteella rokotustodistuksen voi noutaa Terveysaseman potilastoimistosta (Asematie 19) ma-pe klo 8-16. 

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta

 • Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy.
 • Testitulostodistus päivittyy Omakantaan, kun testitulos on valmistunut. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos.
 • Todistus sairastetusta koronavirustaudista tallentuu Omakantaan, kun sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Pikatestin (antigeenitesti) tulos ei ole riittävä todiste sairastetusta koronavirustaudista. EU:n koronatodistus ei muodostu Omakantaan, jos koronavirustestin tulos on heikko positiivinen. Testituloksena voi tällöin lukea esimerkiksi ”jäljitä” tai ”raja-arvo”. 

Yllä olevat tiedot siirtyvät Omakanta-palveluun noin viidessä päivässä.

Ulkomailla annetut rokotteet

 • EU-koronarokotustodistuksen saa siitä maasta, jossa rokotus on annettu. Pyydä siis todistus siitä maasta, jossa olet saanut rokotuksen. EU-maan myöntämä koronatodistus toimii muissa EU-maissa. EU-koronatodistus toimii Suomessa koronapassina.

Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset

 • Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi tulostaa tai ladata EU:n koronatodistuksen Omakannasta.
 • Yli 10-vuotias saa itse ladattua tai tulostettua korontodistuksen Omakannasta, jos hänellä on käytössään vahvan tunnistautumisen mahdollisuus, esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Yli 10-vuotiaan alaikäisen huoltaja ei tällä hetkellä näe eikä voi ladata tai tulostaa lapsen/nuoren koronatodistusta Omakannasta.
 • Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, todistuksen tarpeesta voi ilmoittaa soittamalla Kauniaisten koronaneuvontapuhelimeen tai ilmoittamalla henkilötiedot rokotuspisteelle (ks. kohta Jos sinulla ei ole pääsyä Omakantaan). Huomaathan, että lapsen tai nuoren pitää itse asioida rokotuspisteellä, jos puolesta-asiointilupaa ei ole Omakannassa. Huoltaja ei voi yksin hakea EU:n koronatodistusta. Huoltaja ei voi saada todistusta myöskään valtakirjalla.

Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, mutta sinulla on tilapäinen yksilöintitunnus, sinulle voidaan tulostaa EU:n koronatodistus (ks. kohta Jos sinulla ei ole pääsyä Omakantaan). Saat koronatodistuksen, jos olet saanut rokotuksen Kauniaisissa.