Vuoden 2021 luontoretkikalenterin kansikuva

Luontoretket pääkaupunkiseudun luontoon alkavat kesäkuussa – ilmoittautuminen vaaditaan

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Osallistujamäärä on rajoitettu. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Luontoretkiä järjestävät pääkaupunkiseudun kaupungit ja Suomen luontokeskus Haltia. Kaikki retket on koottu yhteiseen luontoretkikalenteriin, jonka paperiversio on Kauniaisissa jaossa kirjastossa ja kaupungintalon infossa. Voit myös tutustua kalenteriin ja retkiin alla:

Retkiä järjestetään kesäkuusta marraskuulle yhteensä 94. Tähän joukkoon mahtuu monenlaisia retkiä tunnin mittaisista lasten retkistä usean tunnin vaelluksiin eri puolille pääkaupunkiseudun monimuotoista luontoa.

Retkeile Kauniaisten luonnossa

Tule tutustumaan kaupungin historiaan ja ympäristöön ympäristötoimen järjestettävien luontoretkien kautta. Tänä vuonna voit vaikkapa villiintyä villiyrteistä, ammentaa metsästä voimaa tai tutustua kaupungin kulttuuri- ja luontohistoriaan. Lapsille järjestetään taas vesitutkimusretkeä ja linnun ystäville useampi linturetki. Esimerkiksi Thurmanin linturetkellä liikutaan rauhalliseen tahtiin puiston kävelyteitä pitkin, joten retki sopii erinomaisesti myös liikuntarajoitteisille. Mikäli eri kalliolajit kiinnostavat, osallistu silloin meidän elokuussa järjestettävään geologiaretkeen.

Kauniaisten retket vuonna 2021 (ilmoittautuminen alkaa 27.5 ja 28.6.2021)

Retki numero 1
Ke 2.6 klo 17–18.30 Thurmaninpuiston linnut. Retkellä liikutaan rauhalliseen tahtiin puiston kävelyteitä pitkin, joten retki sopii erinomaisesti myös liikuntarajoitteisille. Kokoontuminen Thurmaninpuiston, Ersintien ja Yhtiötien yhdyskohta. Ilmoittaudu retkelle numero 1 tämän linkin kautta.

Retki numero 2
Ma 14.6 klo 1820.30 Kulttuuri- ja luontohistoriallinen kävely – merkkejä luonnossa vanhasta Kauniaisesta. Kokoontuminen Kauniaisten kirkon luona (Kavallintie 3). Kaksikielinen retki. Ilmoittaudu retkelle numero 2 tämän linkin kautta.

Retki numero 3
Ke 16.6 klo 17.0020.00 Villiyrttikurssi. Kokoontuminen Kasavuoren koulun koripallokenttän luona (Kasavuorentie 1). Suomenkielinen retki. Ilmoittaudu retkelle numero 3 tämän linkin kautta.

Retki numero 4
Ke 4.8 klo 17.3019.30 Geologinen retki. Kokoontuminen Kasavuoren koulun koripallokentän luona (Kasavuorentie 1). Suomenkielinen retki. Ilmoittaudu retkelle numero 4 tämän linkin kautta.

Retki numero 5
To 26.8 klo 17.3019.30 (PERUTTU) Vesitutkimusretki Gallträskin rannoille. Kokoontuminen Eteläinen Heikelintie, Gallträskin ja Träskmossenin yhdyskohdan luona. 6–10-vuotiaille. Kaksikielinen retki. Ilmoittaudu retkelle numero 5 28.6.2021 lähtien tämän linkin kautta. (Huomioithan, että lapsella tulee olla aikuinen vastuuhenkilö paikalla retken aikana.)

Retki numero 6
Ke 1.9 klo 17.3019.30 Voimaannuttava metsä – hiljenny ja ammenna voimaa metsästä. Kokootuminen Kasavuoren koulun koripallokentän luona (Kasavuorentie 1). Suomenkielinen retki. Ilmoittaudu retkelle numero 6 tämän linkin kautta.

Retki numero 7
La 4.9 klo 9.0011.00 Linturetki kaupunkiympäristössä. Kokoontuminen Kasavuoren koulun koripallokentän luona (Kasavuorentie 1). Kaksikielinen retki. Ilmoittaudu retkelle numero 7 tämän linkin kautta.

Muistathan peruttaa paikkasi, mikäli tiedät, että et pääse retkelle johon olet ilmoittautunut.

Turvallisuudesta pidetään huolta

Retkille tulijoiden on syytä muistaa 1-2 m turvavälien pitäminen retken aikana. Sen toteutumiseen auttaa osallistujamäärän rajoittaminen. Retkelle voi osallistua enintään 1020 retkeläistä retkityypistä riippuen.

Omat käsidesit on hyvä olla mukana ainakin linturetkillä ja perheretkillä. Myös oppaalla on käsidesiä mukana. Retkille ei voi osallistua sairaana.

Koko pääkaupunkiseudun luonto on käytettävissäsi.

Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat järjestäneet kuntalaisille ilmaisia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan ja retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkille osallistuminen ei vaadi huippukuntoa, vaan niillä liikutaan rauhallisesti luontoon tutustuen. Varusteet sään mukaan ja halutessa voit ottaa omat eväät ja kiikarit mukaan!

Tervetuloa nauttimaan ja oppimaan lisää pääkaupunkiseudun luonnosta!