Kauniaisten kaupunki ylläpitää koirapuistoa Ymmerstanniityssä. Valaistussa koirapuistossa on erillinen aitaus isoille koirille (1521 m2) ja pienille koirille (643 m2). Puistossa on hiekka-alue ja niittyalue, jota kiertävät käytävät. Koirapuiston varusteisiin kuuluvat penkkien lisäksi  hyppyrenkaat ja aitaesteet sekä isojen että pienten puolella. Koirille on saatavilla juomavettä viljelypalsta-alueen vesipisteestä viljelykauden aikana, ja runsas puusto tarjoaa varjoa kesällä. Koirapuiston ja viljelypalstan yhteiselle pysäköintialueelle mahtuu 4-5 autoa.

Koirapuiston kunnossapito

Kunnossapito puh. (09) 5056388, kunnossapito@kauniainen.fi .

Koirankakkapussitelineet Kauniaisissa

Kauniaisissa on 11 telinettä, joissa on saatavilla ilmaisia, 100% biohajoavia jätepusseja koiranulkoiluttajille. Verkosto kattaa tällä hetkellä varsin hyvin koko kaupungin alueen. Tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille puhtaampi ja siistimpi ympäristö, yhteistyössä asukkaiden ja ulkoilijoiden kanssa. Käytetyt pussit voit pudottaa kaupungin yleisten alueiden roska-astioihin. Lisätietoja: Tikspac (https://tikspac.com/fi/).

Ilmoita pussien loppumisesta kunnossapito@kauniainen.fi tai puh. 050-4118656.

Koirapuistoselvitys

Kauniaisiin on laadittu koirapuistoselvitys, jossa käydään läpi koirapuistojen suunnittelu- ja sijoittamisperusteita sekä tarkastellaan koirapuistoverkostoa seudullisesti Kauniaisten ympäristössä. Yhdyskuntavaliokunta asetti koirapuistoselvityksen julkisesti nähtäville, sekä pyysi selvityksestä kuntalaisten kommentteja.  Yhdyskuntavaliokunta päätti 3.6.2019, ettei uuden koirapuiston rakentamista esitetä kaupungin investointiohjelmaan kaikkien sijoitusvaihtoehtojen osalta ilmenneen naapurien vastustuksen vuoksi.  

Ajankohtaista

Ymmerstanniityn koirapuiston aita uusittiin vuonna 2021. Uuden aidan korkeus on isojen koirien puolella noin 180-200 cm ja pienten koirien puolella noin 140-160 cm maanpinnasta.

Koirapuiston osoite: Ymmerstanniityn koirapuisto, Ullanmäentie, 02750 Espoo.

Ota yhteyttä