Tällä sivulla löydät tilapäiset liikennejärjestelyt liittyen kaupunkirataan. Klikkaamalla alla olevia otsikoita saat tiedot ja kartat näkyviin.

Tilapäiset liikennejärjestelyt 24.6–28.7: Tunnelitie suljettu

Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitit keskustassa

Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitit keskustassa

Kauniaisten keskustassa Tunnelitie on suljettu viiden viikon ajan juhannuksen jälkeen, 24.6.–28.7. Tällä aikavälillä jalankulku-, pyöräily- ja bussiliikenne sekä hälytysajoneuvot ohjataan tilapäisen radanylityksen ja Forsellesintien kautta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on kauniainen-jkppkartta-1024x598.png
 • Fasaanitunnelin alikulku on suljettu.
 • Thurmaninpuiston alikulku pidetään auki jalankulkijoille ja pyöräilijöille.
 • Koivuhovin asemalla on jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetty turvallinen kulku.
Moottoriajoneuvoliikenteen kiertoreitit keskustassa

Moottoriajoneuvoliikenteen kiertoreitit keskustassa

Henkilö- ja pakettiautot sekä tavarakuljetukset eivät saa käyttää yllä esiteltyä reittiä, vaan päästäkseen radan toiselle puolelle joutuvat kiertämään pidemmän reitin Viherlaakson/Kehä 2 tai Koivuhovin alikulun kautta, jossa ajoliikenne on sallittu.

Junaliikenteen täyskatko ja korvaavat bussit

Junaliikenteen täyskatko ja korvaavat bussit

Junaliikenteessä on täyskatko 24.6.–28.7. Katkolla on vaikutuksia junaliikenteeseen Leppävaarasta länteen. U, E-, L-, ja Y-junat sekä rantaradan kaukojunaliikenne eivät liikennöi katkojen aikana. Junaliikenne korvataan busseilla.

Kauniaisten aseman liityntäpysäköinti

Kauniaisten aseman liityntäpysäköintialue on kokonaan suljettu 17.6.–28.7. koska pysäköintialue on kokonaisuudessaan kaupunkiratatyömaan käytössä. Keskustan alueella ei ole korvaavaa pidempiaikaista pysäköintiä. Ainakin osa parkkipaikoista palautuu käyttöön 29.7. lähtien.

Bussiliikenne

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella. Korvaavat bussit kuljettavat matkustajat juna-asemille tai niiden lähialueille.

Junaliikenteen korvaavat bussit:

 • 211E Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti
 • 211U Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi
 • 211X Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi–Siuntio
 • 213X Elielinaukio–Turunväylä–Espoo
 • 249Y Leppävaara–Turunväylä–Espoo–Kehä III–Kirkkonummi(–Siuntio)

Junia korvaavien bussien aikataulut ja reitit löydät Reittioppaasta (hsl.fi).

Bussien poikkeusreitit – linjat 224, 232, 548, 549, 118N, 212 ja 533

Poikkeusreitit linjat 224, 232, 548, 549, 118N, 212 ja 533

Bussit ylittävät radan katkon aikana Forsellesintien ja Helsingintien kautta väliaikaista ylikäytävää pitkin.

Poikkeusreitti etelästä pohjoiseen: Kauniaistentie – Laaksotie – Gresantie – Forsellesintie – Helsin-gintie.
Poikkeusreitti pohjoisesta etelään: Helsingintie – Forsellesintie – Gresantie – Kauniaistentie.

Linjat 118N, 212, 533

Linjat käyvät tekemässä piston Kauniaistentien kiertoliittymässä ja käyttävät pysäkkiparia Ka1730/Ka1731 Kauniaistentie.

Linja 224

Linja 232

Linja 548

Linja 549

Tilapäiset liikennejärjestelyt Kauniaisten keskustassa huhtikuusta alkaen

Jalankulun ja pyöräilyn reittimuutokset Yhtiöntien alueella huhtikuusta alkaen

Jalankulun ja pyöräilyn reittimuutokset Yhtiöntien alueella huhtikuusta alkaen

Uuden raideparin toteuttamiseksi Yhtiöntien ja Palokunnankujan välisen, radan alittavan alikulkukäytävän kohdalle rakennetaan uusi ratasilta ja pohjavesikaukalo. Samalla puretaan vanha silta radan länsipuolelta.

Jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tulee vähitellen muutoksia huhtikuun loppupuolella:

 • Palokunnankujan ja Ratapolun välinen jalankulun ja pyöräilyn reitti poistuu käytöstä.
 • Kauniaistentien ja Kauniaisten skeittipuiston välinen, Thurmaninpuistossa kulkeva jalankulun ja pyöräilyn reitti poistuu käytöstä. Kulku Kauniaisten skeittipuistoon ja skeittipuiston käyttö säilyy normaalina elokuuhun 2024 asti.
 • Korvaavat jalankulun ja pyöräilyn reitit näkyvät kartasta ja on opastettu maastossa.

Huhtikuusta alkaen Palokunnankujan ja Koivuhovin välillä suoritetaan myös maanajoja. Töiden alettua työmaa ja raskas liikenne on ajoittain vilkasta, ja Palokunnankujan päässä työmaaliikenne ja kevyt liikenne risteävät väliaikaisella suojatiellä. Noudatathan erityistä varovaisuutta alueella kulkiessasi.

Thurmaninpuiston kevyen liikenteen järjestelyt 29.4. alkaen

Thurmaninpuiston kevyen liikenteen järjestelyt 29.4. alkaen

Urakassa vaadittavan työmaatien toteuttamiseksi Thurmaninpuiston läpi kulkeva jalankulun ja pyöräilyn reitti suljetaan maanantaina 29.4. alkaen. Korvaavat turvalliset jalankulun ja pyöräilyn reitit on merkitty alla olevaan karttaan sekä opasteina maastossa ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Jalankulkijat ja pyöräilijät joudutaan ohjaamaan Ersintien kautta. Palokunnankujan ja Thurmaninpuiston välinen alikulkutunneli pysyy urakan aikana auki.

Viikolla 18 alueella käynnistyvät myös paalutukset, pontitustyöt sekä stabiloinnit Koivuhovin ja Kaunaisten välisellä rataosuudella kuvaan merkityllä alueella. Melua aiheuttavia töitä tehdään toikokuussa ja kesäkuussa, ma–pe klo 7–18, sekä rantaradan katkojen aikana toukokuussa ja kesällä. Katkojen aikana 5.5. ja 19.5. tehdään meluisia töitä radan eteläpuolella koko katkon ajan sunnuntaista noin klo 4 maanantaihin noin klo 4.

Töiden käynnistyttyä työmaaliikenne on alueella ajoittain vilkasta. Pyydämme kaikkia alueella liikkuvia noudattamaan erityistä varovaisuutta. Myös maastossa olevia ohjeistuksia ja opastuksia pyydetään seuraamaan mahdollisten muutosten varalta.

Pysäkit siirtyvät Helsingintiellä ja Asematiellä 6.5. alkaen

Kauniaisissa Helsingtiellä ja Asematiellä pysäkit Kauniaisten kirkko (Ka1705 ja Ka1779) ja Raamattuopisto (Ka1704) siirtyvät maanantaina 6.5. Pysäkit siirtyvät työmaan takia ja poikkeusjärjestely on voimassa työmaan ajan.

Pysäkki Kauniaisten kirkko (Ka1779) siirtyy Asematien suuntaan noin 50 metriä. Pysäkki Kauniaisten kirkko (Ka1705) siirtyy Helsingintien suuntaan noin 50 metriä.

 • Pysäkkiä Kauniaisten kirkko (Ka1779) käyttävät bussit 118N ja 549 Jorviin, 212 Kaunialaan, 533 Järvenperään sekä lähibussi 232.
 • Pysäkkiä Kauniaisten kirkko (Ka1705) käyttävät bussit 224 Tuomarilaan ja 548 Tapiolaan.
Karttakuva pysäkkien Kauniaisten kirkko siirrosta.

Pysäkki Raamattuopisto (Ka1704) siirtyy Helsingintietä Kerankujan toiselle puolelle noin 50 metriä.

 • Raamattuopiston pysäkkiä käyttävät bussit 224 Leppävaaraan ja 548 Jupperiin.
Karttakuva pysäkkien Raamattuopisto siirrosta.
Pysäkki Kauniaisten kirkko siirtyy 14.6.

Pysäkki Kauniaisten kirkko Ka1707 siirtyy perjantaina 14.6. aamuliikenteen alusta. Pysäkki siirtyy noin 50 metriä Ratapolun risteyksen suuntaan.

Pysäkki palaa alkuperäiselle paikalleen marraskuun lopussa. Pysäkki siirtyy katutöiden takia.

Pysäkkiä käyttävät bussit 118N Suurpellon ja Tapiolan kautta Kamppiin, 212 Meilahden kautta Kamppiin, 533 Matinkylän kautta Hyljelahteen ja 549 Mankkaan kautta Tapiolaan sekä lähibussi 232.

Tilapäiset liikennejärjestelyt Koivuhovin asemalla toukokuusta alkaen

Koivuhovin aseman liikennejärjestelyt toukokuu 2024 – syyskuu 2025

Koivuhovin aseman liikennejärjestelyt toukokuu 2024 – syyskuu 2025

Koivuhovissa tullaan aloittamaan radan eteläpuolella uuden sillan rakennustyöt. Radan pohjoispuolelle tulee uusi silta Rantaradan Baanaa varten. Alikulkua ja yhteyksiä asemalle uudistetaamn muun muassa hissiyhteydellä ja uudella porraskuilulla. Alueelle rakennetaan myös uusi liityntäpysäköintialue.

Liikennejärjestelymuutokset Koivuhovissa toukokuusta 2024 syksyyn 2025

 • Ajoneuvoliikenteelle on liikennevalo-ohjaus Bredanportin molemmissa päissä.
 • Jalankulun ja pyöräilyn reitti ratapihan ali kulkee vaihdellen Bredanportin itä- tai länsipuolella työvaiheen mukaan. Voimassa oleva reitti on opastettu maastossa opastein ja kartoin.
 • Korvaavat reitit Koivuhovin juna-asemalle on opastettu maastossa. Junat pysähtyvät molemmista suunnista laiturin itäpäädyssä.
 • Koivuhovin juna-aseman pysäköintialue poistuu käytöstä työmaan ajaksi huhtikuun alusta alkaen.
 • Koivuhovin juna-aseman ja Palokunnankujan välinen, radan vierellä kulkeva jalankulun reitti suljetaan huhtikuusta alkaen.
Koivuhovin aseman liikennejärjestelyt 10.5. alkaen

Torstai 9.5. klo 04:00 – perjantai 10.5. klo 4:00 on junaliikenteen katko eli junat eivät liikennöi tällä aikavälillä Koivuhovin asemalla. Destia aloittaa alueella uusien laitureiden rakentamisen.

Junakatkon aikana tehdään raidemuutokset, joiden seurauksena junat pysähtyvät Koivuhovin asemalla raiteiden itäpäässä perjantaiaamusta lähtien. Samalla etelän puolella osa laiturista suljetaan kokonaan käytöstä. Pohjoispuolella koko laiturin pituus on matkustajien käytössä, mutta matkustajien tulee kävellä laiturin itäpäähän päästäkseen junaan.

Matkustajia ohjaavat opasteet.

Rantaradan junaliikenteessä katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen

Rantaradan junaliikenteessä katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen

Rantaradan junaliikenteessä katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat keväällä, kesällä ja syksyllä katkoksia rantaradan junaliikenteeseen. Keväällä rantaradalla on lyhyitä noin vuorokauden mittaisia liikennekatkoja jotka ajoittuvat pääosin viikonlopuille ja sijoittuvat toukokuulle. Kesällä rantaradan liikenne pysähtyy kokonaan viideksi viikoksi juhannuksen jälkeen 24.6.-28.7.

Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla. U, E-, L-, ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana. Katkot vaikuttavat myös rantaradan kaukojunaliikenteeseen. Katkot jatkuvat syksyllä, jolloin on luvassa myös pidempiä viikonlopun mittaisia katkoja.

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella. Bussi 211E kulkee Leppävaaran ja Kauklahden välillä, bussi 211U kulkee Leppävaaran ja Kirkkonummen välillä ja bussi 211X kulkee Leppävaaran ja Siuntion välillä. Bussit 211E, 211U ja 211X pysähtyvät kaikilla väliasemilla tai niiden lähettyvillä.

Bussi 249Y kulkee kesän katkon aikana arkipäivien ruuhka-aikoina Leppävaaran, Espoon keskuksen ja Kirkkonummen sekä muutamien lähtöjen osalta myös Siuntion välillä. Bussi 213X tarjoaa nopean yhteyden Turunväylää pitkin Helsingin keskustan, Koivuhovin, Tuomarilan ja Espoon keskuksen välillä.

Bussilinjat keskustassa 24.6.-28.7.

Korvaavat bussit:

 • 211E Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti
 • 211U Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi
 • 211X Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi–Siuntio
 • 213X Elielinaukio–Turunväylä–Espoo
 • 249Y Leppävaara–Turunväylä–Espoo–Kehä III–Kirkkonummi(–Siuntio) 24.6. alkaen

Kevään katkojen junia korvaavat bussivuorot löytyvät jo HSL:n Reittioppaasta. Kesän junia korvaavien bussivuorojen aikataulut päivittyvät Reittioppaaseen kevään aikana.