Yhteystiedot Valikko

Jätehuolto ja kierrätys

Nyt voit myös Kauniaisissa kierrättää muovipakkauksia.

Kauniaisten Kasavuoren (Stenbergintie / Kasavuorentie) kierrätyspisteeseen on nyt lisätty muovikeräysastia. Muovikeräysastiaan voi viedä kotitalouksien mm. tyhjät, elintarvikkeiden muoviset pakkaukset.

Mitä muovikeräysastiaan saa laittaa?

•   Jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset

•    Muovikassit, -pussit ja -kääreet

•    Muovipullot, -kanisterit ja -purkit, mieluiten litistettynä, korkit ja kannet erikseen

•    Solumuovipakkaukset (styrox)

Muista tyhjennä pakkaukset, tarvittaessa puhdista ja anna kuivahtaa kunnolla.


Mitä muovikeräysastiaan ei saa laittaa?

•    PVC-pakkauksia, tunnistat sen merkinnästä 03.

•    Vaarallisten aineiden jäämiä kuten maalia, kemikaaleja, öljyä tai lääkkeitä sisältävät purkit ja tölkit

•    Vie lääkkeet apteekkiin ja muut vaaralliset jätteet omaan keräykseen. Katso linkki sivun alareunasta.

•    Muita kuin pakkauksia

•    Yritysten muovipakkausjätettä.

Lue lisää www.hsy.fi

Puutarhajätteet voi viedä Sortti-asemille

Pihasiivouksessa kertyvä puutarhajäte kannattaa kompostoida omalla pihalla. Jos tämä ei ole mahdollista, puutarhajätteet voi kuljettaa HSY Jätehuollon Sortti-asemille. Näin ne päätyvät kompostoitavaksi eivätkä sekajätteen joukossa kaatopaikalle. Puutarhajätteen vieminen kaupungin puistoihin tai viheralueille on ehdottomasti kielletty.

Huomiothan että puutarhajätteiden poltto on 1.1.2011 lähtien Kauniaisissa kielletty kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti!

Henkilöautolla, pakettiautolla tai peräkärryllä Sortti-asemalle tuotu puutarhajätekuorma maksaa viisi euroa. Maksu kattaa pelkän puutarhajätteen eli esimerkiksi risut, lehdet ja ruohon. Muut roskat kuten lakaisuhiekka, maa-ainekset, kannot tai juurakot eivät sisälly hintaan.

Munkinmäen jäteasemalla Kirkkonummella puutarhajätettä ei vastaanoteta lainkaan tilanpuutteen vuoksi. Sortti-asemilla on itsepalvelu eli jätteet puretaan itse ajoneuvosta ja nostetaan keräyslavoille. Maksuvälineenä käy pankki-, luotto- tai maksukortti, ei käteinen.

Kevätsiivousten ja remontoinnin alkaessa Sortti-asemin asiakasmäärät kasvavat huomattavasti. Ruuhkaisinta on maanantaisin kello viiden aikaan. Muulloin on pienempi riski juuttua jonoihin.

Sortti-asemat palvelevat arkisin kello 07–21.
Espoo
- Ämmässuon jätteenkäsittelykeskus, Ämmässuontie 8
Helsinki
- Kivikko, Kivikonlaita 5 Helsinki,
- Konala, Betonitie 3
Kirkkonummi
- Munkinmäki, Munkinmäentie 3 (ei vastaanoteta puutarhajätettä)

Lähde: HSY Jätehuolto

Sortti-asemat - Sortti-stationerKevät on täällä! Opi kompostoimaan!

Ympäristötoimi järjestää yhdessä HSY:n kanssa maksuttoman kompostointikurssin Villa Junghansissa (Leankuja 4) maanantai 2.5. klo 18 – 20. Kurssilla perehdytään kompostoinnin perusteisiin ja annetaan neuvoja myös konkareille. Vetäjänä toimii kompostoinnin asiantuntija Kirsi Tuominen. Kurssi on ilmainen eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.   Rekisteristä poistetut kasvinsuojeluaineet on toimitettava ongelmajätekeräykseen

Evira muistuttaa kuntia, viljelijöitä, kauppoja sekä kotitalouksia siitä, että kaikki kasvinsuojeluainerekisteristä poistetut, vanhentuneet tai muuten käyttökelvottomat valmisteet täytyy hävittää ongelmajätteinä.

Rekisteristä poistettuja kasvinsuojeluaineita ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana tai levittää ympäristöön vaan ne on toimitettava kuntien ongelmajätteiden keräys- tai käsittelypisteisiin.

Lue lisää Eviran kotisivuilta>