Kauniaisten kaupungin ruokapalvelut tuottavat sekä tarjoavat aterioita kouluissa ja päiväkodeissa. Kasavuoren koulukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa keskuskeittiössä valmistuu päivittäin noin 3 000 lämmintä ateriaa, josta se kuljetetaan tarjolle eri jakelupisteisiin; kouluille ja päiväkoteihin.

Kouluruokailussa on käytössä kuuden viikon mittainen yhtenäinen ruokalista. Ruokalista laaditaan ravitsemussuositusten pohjalta, taloudelliset ja tuotannolliset tekijät huomioiden. Ruokalistasuunnittelussa, raaka-ainevalinnoissa ja ruuanvalmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota suolan ja sokerin määrään, rasvan määrään ja -laatuun sekä kuitujen mahdollisimman runsaaseen käyttöön.

Ruokapalvelut seuraavat säännöllisesti asiakastyytyväisyyttä sekä keräävät asiakaspalautetta, jonka pohjalta toimintaa kehitetään. Ruokalistasuunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä myös mm. koulujen oppilasraatien kanssa. Lisäksi ruokapalvelun toimipisteissä vietetään yhtenäisiä teemapäiviä ja -viikkoa sekä ruokaperinteeseen kuuluvia juhlapyhiä.

Koulussa jokainen ruokailutilanne on kasvatustilanne, jossa oppilaat tutustuvat uusiin ruoka-aineisiin, oppivat makuja ja rakenteita, syömisen perustaitoja sekä yhdessä oloa ja ruokapuhetta. Kouluruokailu edistää oppilaiden fyysistä hyvinvointia ja opiskelukykyä, auttaa jaksamaan.

Lasten ja nuorten ravitsemussuositukset toteutuvat, kun koulu- ja päiväkotiateriat nautitaan suunnitellut mukaisesti kokonaisuutena, johon kuuluu: pääruoka, salaatti, peruna/pasta/kaura-riisilisuke, leipä, ravintorasva ja maito/piimä. Janojuomana vesi. Koulujen oppilaat kokoavat koululounaan itse noutopöydästä ohjeistuksenaan lautasmalli päivän ateriakokonaisuudesta.

Ota yhteyttä

Jaana Kokki

Ruoka- ja puhdistuspalvelupäällikkö
Organisaatio
Ruoka- ja puhdistuspalvelut

Aprilia Ronko

Organisaatio
Ruoka- ja puhdistuspalvelut – Keskuskeittiö