Takaisin ajankohtaisiin
5.10.2020 | Kuntalaisaloite

Jätetty: 5.10.2020
Diaarinumero: 301/05.10.00/2020
Valmistelija: Annika Hiitola, varhaiskasvatuspäällikkö
Tila: Suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunnan päätös 28.10.2021 § 76
Ruotsinkielisen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunnan päätös 4.11.2021 § 68 (ruotsiksi)
Päivitetty: 16.11.2020

Olisin halunut tehdä aloitteen Kauniaisten Kaupungille jotta kaupungissamme aloitettaisiin kerhotoiminta 1,5-3 vuotiaille lapsille.

Aloimme tutkia mikä on Kauniaisten kerhotoiminta tilanne noin 1,5 vuotiaalle pojallemme ja SUUREKSI YLLÄTYKSEKSI totesimme että hyvin voivassa Kauniaisissa ei ole kerhotoimintaa alle 3 vuotiaille ollenkaan!

Olemme keskustelleet asiasta monien muiden vanhempien kanssa sekä avoimessa perhetoiminnassa että Kauniasten kirkon järjestämässä Nalle kerhossa ja olemme kuulleet että emme todellakaan ole ainoita vanhempia jotka ihmettelevät samaa ja kaipaavat kerhotoimntaa pienille 1,5-3 vuotiaille pikku granilaisille. Toki yli 3 vuotiaillekkin toivoisimme kerhotoimintaa koska kaikki eivät Kirkon kerhotoimintaan mahdu ja jotkut haluasivat eri syistä kaupungin järjestämää kerhotoimintaa.

Lisäksi olen myös sitä mieltä että on väärin että monet vanhemmat joutuvat käyttämään Espoon palveluja saadakseen pienet lapset kerhotoimintaan kohtuullisella tuntimäärällä 10-15 tuntia per viikko! Kyllä minun mielestäni Kauniaisten itse täytyy järjestää ja kustantaa omille pikku granilaisille kerhotoimintaa jotta he saavat kaikki tarvitsemansa palvelut omasta kaupungista, läheltä omaa kotia.

Eli, mitä seuraavaksi ehdotan että te päättäjät teette?

Aloittakaa sillä, että antakaa kaikki tarvittavat resurssit ja valtuudet Avoimelle perhetoiminnalle suunnitella, toteuttaa ja laajentaa palvelujansa PikkuGrani kerhon muodosssa.

Paikkana voisi toimia sekä Avoimen perhetoiminnan että kohta valmiksi remontoidun nuorisotalon tilat. Näin toimittuna asia voisi edetä hyvinkin nopeasti!

Kerhotoimintaa voisi olla Avoimen toiminnan lisäksi esimerkiksi 3-5 kertaa viikossa sekoitettuna aamu/iltapäivinä max 10-15 tuntia per viikko.

Paras olisi että toiminta voisi olla kaupunkilaisille ilmaista mutta kohtuullinen hintakin varmaan sopii vanhemmille, kunhan saisimme asian eteenpäin, ja nopeasti.

Ehdotan että PikkuGrani kerho toivottaisi kaikki eri kielet ja kultuurit tervetulleiksi.