rss Nyheter

10.10.2018

Grankulla med 2019 i Lähiöfest-festivalen

Lähiöfest festivalen betonar lokala krafter i de fyra städerna som är med. Esbo är värdstad och Grankulla är en av de fyra kompanjonerna i projektet,

Det är tredje gången Lähiöfest, som inte har svenskt namn (ännu) ordnas för att föra fram lokala livet, livskraften,  evenamang och kampanjer. Stora frågor berörs och diskussionen förs där människorna bor och verkar på lokalplan. 


Förutom värdstaden Esbo är Grankulla och Riihimäki med som eventcitys och även Helsingfors kommer att delta. Från vår till höst koordineras olika evenemang som sedan visas upp i slutet av september i Esbo med kraft av workshops, seminarier, pop-ups och publiktillställningar runtom staden.


”Den stundade Lähiöfesten är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har från början sett festivalen som en gemensatt inlägg av grannskapet för att främja det lokala, säger producenten Katja Lindroos från Urban Practice.


Festivalen har privata samarbetspartners.

Grankulla kommer att delta och lyfta upp egna teman där både staden och stadsborna kallas till samarbete. Granidagen i maj kommer att innehålla festivalelement, vilka sedan ännu vidareutvecklas inför höstens festivalvecka i september 2019. Som bäst inleder staden tillsammans med projekt-teamet en mer ingående planering om vilka teman och evenemag tas upp och hur invånaraktiviteten i projektet uppmuntras.

www.lähiöfest.fi   /   FB & Instagram @lahiofest  /  Twitter Lähiöfest @OurHouseFI
Kontakt:Lähiöfestistä vastaa: urbanpractice.fiTillbaka till rubrikerna