Valikko

rss Nyheter

29.09.2017

De gamlas vecka sammanför generationerna

De gamlas vecka, som ordnas av Centralförbundet för de gamlas väl, kommer att firas 1–8.10. Årets tema är ”Ikäpolvet yhdessä – Generationerna tillsammans”. I Grankulla ordnas det mycket trevliga program runt om i stan under veckan.

Veckan inleds på söndag med de olika församlingarnas högmässor och plantering av Hoppets träd på kyrkans gård. Skolorna bidrar också med program. De små eleverna i Mäntymäen koulu håller en tvåspråkig körkonsert, sjuorna i Kasavuoren koulu och deras lärare ordnar ”De goda gärningarnas dag” bland stadens äldre invånare, och i Hagelstamska skolan får man delta i undervisningen i huslig ekonomi och baka tillsammans med eleverna. Om man vill delta och baka ska man reservera plats i förväg.

Det erbjuds också motion för alla som är 65+. I simhallen erbjuder Liikuntastudio Hyvä Olo gratis handledning i gymmet eller om vattenlöpning. Man behöver bara betala simhallens inträde. På medborgarinstitutet kan man delta i evenemanget StreetArt Suomi100 Virkataan, som är öppet för alla som vill virka tillsammans och trivas i gemenskapen med andra handarbetsintresserade.

Veckans största evenemang är dock utan tvekan två dansevenemang. På torsdag 5.10 kl. 13 ordnar kulturtjänsterna eftermiddagsdans för pensionärer på Nya Paviljongen till takterna av Kauniaisten orkesteris salongsorkester. Även servicecentret Villa Breda och Grani Närhjälp deltar i arrangemangen. Hämta fribiljett till dansen i stadshusets info, på biblioteket eller kontakta Saila Helokallio.

Veckan avslutas på söndag 8.10 när orkestern Grani Not So Big Band spelar upp till pensionärsdans på Villa Junghans kl. 14–17. Arrangör är Grani Big Band rf och i arrangemangen deltar också representanter för både Kauniaisten Suomalaiset Seniorit ry och Grankulla Svenska Pensionärer rf. Inträdet är fritt till dansen.

Vi är väldigt glada över att så många deltagare i olika åldrar har engagerat sig i veckans program. Vi hoppas att så många som möjligt kan få njuta av allt program som erbjuds under veckan.

Saila Helokallio, verksamhetsledare på servicecentret Villa Breda

Program i Grankulla under De gamlas vecka 1–8.10.2017 (pdf) (620.4 KB)
dans
Klicka större

GBB-3+1 VILLA JUNGHANS DANS - 08.10.2017 - PANG--- (2)
Klicka större


Tillbaka till rubrikerna