Valikko

OBS! Ändringar i telefon- och vaccinationstiderna i december

Telefontiden torsdag 7.12. kl. 12-13 och vaccinationstiden fredag 8.12. kl. 8-10 har inhiberats.


Vaccinationer

Resevaccinationer

För resevaccinationer behövs recept av läkare. Du får de recept du behöver genom att kontakta hälsovårdaren. Efter att ha fått receptet ska du köpa vaccinet på apoteket. För att vi ska hinna utreda alla behov av extra vaccinationer eller förebyggande medicinering samt ge dessa på hälsostationen, bör du helst vara i kontakt med hälsovårdaren 2 månader före resan.

Obs! Handledning, rådgivning, vaccinationer och förebyggande medicinering i samband med resor betraktas inte som brådskande vård, varför det lönar sig att höra av sig i tid (2 mån.). E-post kan vi inte svara på.

Hälsovårdarens telefontid tisdagar kl. 10–11 och torsdagar kl. 12–13, tfn 09-8789 1332.

Skolhälsovårdarna och hälsovårdarna på rådgivningen sköter i första hand hepatit- och TBE-vaccinationen av barn och unga.

Vaccinationerna ges på hälsostationen fredagar kl. 8-10 utan tidsbeställning. Dessutom finns det vaccinationstider som kan bokas på webben.

Information om resehälsa och behövliga vaccinationer hittar du (på finska) på hälsoguiden för resenären (Matkailijan terveysopas) på Institutets för hälsa och välfärd webbplats. Vi rekommenderar också att de som reser till utlandet läser utrikesministeriets resemeddelanden.

Vaccinering av den vuxna befolkningen

Grundvaccinationer för vuxna enligt det nationella vaccinationsprogrammet (t.ex. stelkramp-difteri, MPR) ges på hälsostationen fredagar kl. 8–10 (gratis vacciner, recept behövs inte). Vaccinationstider kan också bokas på webben.

Vaccination mot TBE (fästingburen hjärninflammation)

Kontakta hälsovårdaren för recept och köp vaccinet på apoteket. Vaccinationer ges på fredagar kl. 8–10, men man kan också boka tid på webben. Barn och unga vaccineras i första hand på rådgivningen och inom skolhälsovården.