Tillbaka till aktuellt
18.9.2023 | Biblioteket

Höstsonaten 12-30.9 Galleriet

Hilkka Alatalo – Maritta Laitinen

Målningar, keramik, grafik. 

Höstsonaten

Trubaduren Timo Päivänsalo 18.9 biblioteket

Trubaduren och låtskrivaren Timo Päivänsalos sånger är melodiska pop- och folkballader. Låttexterna tar upp människans levnadsbana ur många synvinklar: att leta och finna sig själv, kärlekens många ansikten och våra andliga dimensioner. Sångerna har kommit till i jämn takt sedan 70-talet.
Fritt inträde.

Kvällssaga med läshunden Emil 18.9 biblioteket

På måndagskvällar kommer läshunden Emil och hans matte Raisa till barnavdelningen och läser kvällssagor. Eller nåja, Raisa läser och Emil lyssnar. Alla barn och familjer är välkomna att komma med och lyssna.

Sagorna läses i bibbans sagorum, på svenska och/eller finska enligt behov.

kuvassa on lukukoira Emil

ART HOUSE – Lapua 1976 19.9 Bio Grani

Lapua 1976 är en berättelse om kärlek, mod och hopp. Dramafilmen är en kärlekshistoria baserad på sanna händelser, om de som befinner sig mitt i explosionen i Lappo patronfabrik.

Barn och unga: smarta enheters herrar eller drängar? 20.9 Teams

Kom på plats eller delta online för att höra om ett tema som berör oss alla. Hurdan användning av smarta enheter är inte skadlig för barn och unga, och hurdan är det? Hur kan vuxna och vårdnadshavare stöda sin egen och sina barns ansvarsfulla användning av smarta enheter?  Svar och tips ges av välkända och respekterade forskaren Silja Kosola, som är forskningsdirektör, specialistläkare inom allmänmedicin och docent i ungdomsmedicin.

Författarbesök: Raisa Lardot 21.9 Biblioteket

Grankullaförfattaren Raisa Lardot besöker biblioteket. Lardot föddes bland de östersjöfinska vepserna och hennes barndom präglades av krig, innan hon kom till Finland som flykting 1945. Hon berättar om sina upplevelser som flykting och reflekterar över dagens situation för de ukrainska flyktingarna. På finska.

Digital handledning för seniorer 21.9 Biblioteket

Enter rf och Grankullas frivilliga seniorer ger personlig vägledning i teknikfrågor seniorer emellan. Mottagning i biblioteket varannan torsdag kl. 13 – 15 utan tidsbokning. Ta med din egen apparat samt de användarnamn och lösenord som behövs.

Läshunden Emil 23.9 Biblioteket

Läshunden Emil tar emot läsande barn på bibliotekets barnavdelning. Om du håller på att lära dig läsa, kan du komma och öva högläsning med Emil. Emil lyssnar i lugn och ro och rättar aldrig några fel.

Du kan komma och klappa Emil mellan kl. 12.30 och 13.00.

Om du också vill läsa för Emil kan du boka en 10 min lästid i bibbans kundtjänst (050 411 6504).

Grani klubben är öppen

Mån – tors kl. 14.00-20.00.
Fre kl. 15.00-22.00.

Ordnar du evenemang i Grankulla och skulle vilja att ditt evenemang är med i “Veckans evenemang”?