Tillbaka till aktuellt
2.2.2020 | Invånarinitiativ

Inlämnad: 2.2.2020
Diarienummer: 46/02.05.00/2020
Beredare: Heidi Backman, bildningsdirektör
Status: Under behandling
Uppdaterad: 4.2.2020

Kuntalaisaloitteeni koskee Espoo-Helsinki kalastusalueen vuosiluvan hintaa.
Voin ostaa luvan, mutta hinta on suhteettoman korkea verrattuna espolaiseen tai helsinkiläiseen kuntalaiseen. Hinta on kauniaislaisille 60 e / vuosi, espoolaisille ja helsinkiläisille 17 e /vuosi.

Espoon linjaus löytyy Espoon nettisivuilta: https://www.espoo.fi/fi-fi/kulttuuri_ja_liikunta/ulkoilu/Kalastus

Olen sitä mieltä, että kauniaislaisia pitäisi oikeastaan koskea tuo paikkakuntalaishinta.
Mehän emme voi maantieteelle mitään; olemme Espoon keskellä.

Pystyisiköhän tätä hinta-asiaa harkitsemaan virka- ja luottamushenkilöteitse, jotta asiasta/hinnasta tulisi kohtuullinen ja pääkaupunkiseudun kuntalaisia tasapuolisesti kohteleva? Kauniaisissa on kalastuksen harrastajia, jotka käyvät ao. alueella paljon kalassa. Itse ajattele hyväksi kompromissiksi vaikkapa 25/30 e /vuosi, ellei tätä saisi peräti samaan hintaan kuin espoolaisille. Sama hinta olisi hyvä ja kohtuullinen tavoite.

Vertailun vuoksi: Vantaan kaupungin kalastuslupa on 30 e vuosi, ulkopaikkakuntalaisista ei ole mainintaa heidän verkkosivuillaan eli sama hinta koskee kaikkia.

Sen ymmärrän, että aivan täysin tämän alueen ulkopuolelta (esim. vaikka Tyrnävältä) tuleva kalastaja maksaa tuon täyden hinnan. Kauniainen kuuluu oleellisesti pk-seutuun ja olisi hyvä asia, että myös kalastusluvat olisivat linjassa keskenään tällä alueella. Sitä en muuten tiedä, että osallistuuko Kauniainen esim. kalojen velvoiteistutuksiin merialueilla tms. Jonkin verran korkeampi hinta voi olla perusteltu Espoon puolella vaikka tällaisella asialla, mutta ei kuitenkaan noin paljon korkeampi hinta.

Kauniainen voisi olla edelläkävijä pk-seudun kuntalaisten tasa-arvoasiassa kalastuksenkin suhteen.