Valikko

SALEN

Nya Paviljongens konsertsal, Speldosan, är en vacker träinredd sal med förstklassig akustik och modern audiovisuell teknik. Salen lämpar sig för såväl små som stora konserter, fester, föreställningar, seminarier och möten. Det finns 220 fasta sittplatser i salen. Med flyttbara stolar kan antalet platser ökas till 380. Vid behov får man salens bänkutrymme förflyttat snabbt och snyggt ur vägen, vilket ger dubbla golvutrymme.

Toppakustiken i salen har planerats av det finska företaget Insinööritoimisto Akukon Oy, som specialiserat sig på akustisk planering. Konsertsalens akustik lämpar sig utmärkt för framförande av klassisk musik, i synnerhet för kammarmusikensembler. Salens höjd och bredd och de naturliga träytorna ger en mäktig och harmonisk utrymmeskänsla och en naturlig klang åt akustisk musik. För att få fram önskad klang kan man också justera akustiken med de nio akustikdraperier som finns i salen. Ett stort antal musiker, kapellmästare, ljudtekniker och skivproducenter har ansett att Nya Paviljongens konsertsal har den bästa akustiken i Finland och t.o.m. i Norden.


FOAJÉN

Nya Paviljongens foajé är stämningsfull och ljus och passar för många slags företagsevenemang och privata tillställningar. Vid konserter kan publiken tillbringa pausen i foajén.


ANDRA LOKALITETER

En stor del av Nya Paviljongens lokaliteter används av det svenska skolcentrumet. I huset finns flera för undervisning använda klassrum i olika våningar. Klassrummen invid huvudingången kan ändras till garderobsutrymmen. Dessutom har huset mångsidiga omklädningsrum, toaletter, hiss, befolkningsskydd, förråd och ett kök.


ÖVRIGT

Vid planeringen av Nya Paviljongens lokaliteter har hänsyn tagits till rörelsehindrade personer. Konsertsalen är utrustad med en induktionsslinga med tanke på hörselskadade.

I Nya Paviljongen verkar inget stadigvarande cateringföretag som erbjuder restaurangtjänster.


Nya Paviljongens planritning (Pdf) >>