Kongressplatser

Vallmogård       

Vallmogard3Villan är uppförd 1907 enligt arkitekt Lars Soncks ritningar för författarfamiljen Mikael Lybeck. Den har fungerat som stadens kulturcentrum sedan våren 1982 och fått speciellt gott mottagande bland musiker och kammarmusiklyssnare. .
Vallmogårds sal används som konsertsal och med de angränsande rummen finns det plats för 80 personer.
 
Villan har även i många år använts av staden och av firmor som seminarieplats. Vallmogård har en egen festservice och är utrustad med den nödvändigaste mötestekniken.

Grankulla musikinstitut hyr Vallmogårds övre våning och sidobyggnaden på gården. Under sommarsäsong då musikinstitutet inte ger regelbunden undervisning kan även dessa rum eventuellt användas.
Omgivningen runt Vallmogård består av trädgård och parkskog. Nedanför byggnaden finns en parkeringsplats. Järnvägsstationen syns från Vallmogård. För små kongresser eller seminarier är detta en av de vackraste platserna i Helsingforstrakten, med en stark kulturell prägel. Verksamheten är sparsam sommartid i Vallmogård.

förfrågningar & bokning >


Villa Junghans

Villa-JunghansVilla Junghans är en gammal villa från 1910-talet, i stadens ägo sedan 1970-talet, reparerad och tillbyggd 1986. Den fungerar främst som de lokala föreningarnas hus. Den gamla villan innehåller flere rum i två våningar och ett kök, lämpliga för grupper upp till ca 40 personer.

Tillbyggnaden består av en stor sal för 80 personer samt aula och kök. Salen har ett piano. Villa Junghans är utrustad med den nödvändigaste mötestekniken. I källaren finns en bastu. Villan har inte egen festservice.

Omgivningen består av trädgård och parkskog. Villan har parkeringsplatser. Verksamheten i Villa Junghans är sparsam sommartid.
förfrågningar & bokning >

.......

De två här kort presenterade villorna utgör en helhet som för mindre kongresser kan kännas inspirerande, i synnerhet sommartid, då grönskan runt villorna bidrar till fridfullheten. Till de tre villorna kan måltider ordnas genom cateringservice.
Stadens skolbyggnader - med sparsam verksamhet sommartid - innehåller större utrymmen, matsalar och auditorier. Ett av auditorierna är utrustat som biograf.
 
För övernattning finns två institutioner i Grankulla; Arbetarakademin och Bibelinstitutet, vilka även erbjuder egen kongresservice. På Esbo-sidan, nära Grankulla centrum, finns hotell Scandic. Serviceutbudet i Alberga, Hagalund och Esbo centrum är även nära.
Hotell och inkvartering >>

Andra kongressplatser


Arbetarakademin
Gamla Åbovägen 14

En 6 hektars park

Fungerande och trevliga mötes- och skolningsutrymmen med modern teknik. Flere byggnader där man kan hyra utrymmen eller hela huset.
Inkvartering, beroende på årstiden, för 40-130
Erkänt god mat
Restaurang med A-rättigheter
Vackert arboretum omger byggnaderna
Kontaktuppgifter: tfn. 09  540 4240, www.akatemia.org
 

Bibelinstitutet

Helsingforsvägen 10

Under terminerna endast små grupper, sommartid större
Kontaktuppgifter: tfn 09  512 3910, fax 09  505 2950, www.sro.fi


se även: hotell >