StreetArt SuomiFinland100 – Virka tillsammans!


Grankulla medborgarinstitut, biblioteket, miljöenheten och lokalcentralen förverkligar som en del av SuomiFinland100 gatukonstprojektet StreetArt i december och vill bjuda in invånarna till virkningstalko. Avsikten är att dekorera bl.a. tallstammarna utanför stadshuset med blå-vita virkade rutor.

Virkningstalkot inleds i medborgarinstitutets utrymmen (Petra) lördag 8.4 kl. 11–15 med drop-in verkstaden ”Vi virkar tillsammans” (virknålar och garn finns), men man kan också virka rutor hemma. Kom med och bidra med en eller flera virkade rutor till det gemensamma projektet. Under våren kommer man att kunna virka i samband med besök på biblioteket (virknålar och garn finns).
 
Konstverket “avtäcks” i början av december och får stå kvar till årets slut. Efter det får rutorna nytt liv som t.ex. filtar.

Virkbeskrivning:

Rutornas storlek: 16 cm x 16 cm. Man får gärna sy ihop rutorna till större stycken (bredd 3-4 rutor, höjd ca  en meter).

Färg: blått och vitt garn (gärna färger som påminner om Finlands flagga). Rutorna kan vara enfärgade eller blåvita.

Garn: använd gärna akrylgarn för hållbarhetens skull (t.e.x Kotikulta pehmoinen, Four Seasons Lisas uni, Novita Pirta).

Virkmönster: sk. mormorsrutor (se anvisningar)

Info: Medborgarinstitutet, leena.nurmi@kauniainen.fi, tfn 050-411 6385.

De färdiga rutorna kan hämtas till medborgarinstitutet Petra, biblioteket eller stadshuset fram till slutet av september.

Även stadens föreningar och organisationer utmanas att delta i i talkot.
Mormorsruta