Valikko

Hundbajskampanjen börjar - är du redo?

Limma en hundbajsdekal på avfallskärlet vid din fastighet och gör en enkel  
och synlig miljögärning.


I Grankulla finns det ett trettiotal särskilda avfallskärl för hundbajs och ett hundratal vanliga avfallskärl där påsar med hundbajs får läggas.
 
– Trots detta hittar inte alltid hundbajset sin väg till kärlen, och resultatet märks speciellt bra om våren när snön smälter, konstaterar stadens miljöchef Anna-Lena Granlund-Blomfelt.

– Staden har därför beslutat att delta i den populära kampanjen Hundbajskärl (Koirankakkaroskis). På så sätt vill vi stöda en fin idé i hopp om att göra omgivningen trivsammare.

Staden har beställt ett stort antal hundbajsdekaler som småhusägarna kan limma på sina egna avfallskärl, därmed signalerar ägaren åt förbivandrande hundägare att det är okej att fastknutna bajspåsar läggs i kärlet.

Du kan börja med att printa ut bildfilen som finns i höger kanten på denna sida och fästa den på ditt avfallskärl t.ex. med självhäftande bokplast. Från och med den 18 februari kan dekaler plockas upp från bl.a. stadshuset, biblioteket, byggnadskontoret samt medborgarinstitutet Petra. Dekalerna är gratis.

OBS! Dekalerna är avsedda för småhusens privata avfallskärl.För att få limma dem på t.ex. ett husbolags avfallskärl behöver du naturligtvis lov av husbolagets styrelse.

Läs mera på www.koirankakkaroskis.fi

Enligt ordningslagens 27.6.2003/612 14 § skall ägaren eller innehavaren av en hund se till att hundens exkrementer inte lämnas kvar i miljön inom en tätort på ett område som underhålls.