Valikko

Miljöenhetens nyheter

23.08.2016

Esbo och Grankullas stadsdirektörer deltar i småfordonens kamp fredagen den 26.8

Vems fordon vinner? Esbo eller Grankullas? Eller kanske Hollands vice ambassadör? Den lekfulla tävlingen går av stapeln fredagen den 26 augusti kl. 15. Starten är i Grankulla och målet vid Esbo kulturcentrum i Hagalund, där familjeevenemanget Upp till tramp som kretsar kring cyklar och andra fordon pågår till kl. 19.

I den ädla kampen deltar såväl elcykel, ståhjuling med och utan handtag, träcykel eller bara cykel. Intet fordon är det andra likt. Till gatornas riddare hör Grankullas stadsdirektör Christoffer Masar, Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä, ordföranden i Esbos stadsfullmäktige, riksdagsledamot Maria Guzenina, Hollands vice ambassadör Özlem Canel, pensionären Leena Vierikko, Eurocup-vinnaren isparkbräde Alpo Kuusisto och cyklingskonsulten Marek Salermo. Uppgiften är att ta sig från Grankulla till Hagalund så fort som möjligt.

Tävling startar klockan 15 från Grankulla stadshus och före starten får vi höra deltagarnas tankar om tävlingformen och-taktiken. Före tävlingens start delas det ut "I bike Grani" cykelmaterial (bla sadelskydd och reflexer) åt publiken. Man kan också delta i utlottningen av ett fint produktpaket med cykling som tema. Välkommen med och heja fram Grankullas tävlingsdeltagare till seger!

Lämna gärna bilen hemma och kom dagen till ära med cykel!

Vid evenemanget Upp till tramp i Esbo kulturcentrum i Hagalund kan du testa små fordon av olika slag som är skonsammare för miljön, såsom elcyklar och vanliga cyklar samt eldrivna ståhjulingar med och utan handtag. Du kan också få din cykel servad och information omkonvertering av din cykel till en elcykel.

En artist på BMX cykel från Holland uppträder en gång i timmen. I evenemanget deltar också en cyklande pianist och en bibliotekscykel. Vid lyckohjulet kan du vinna cyklingspriser. För musiken står en soldriven DJ. Evenemanget är öppet och gratis.

Kl. 19 fortsätter vi inomhus med åtta kortfilmer om cykling som visas av den stundande filmfestivalen Espoo Ciné (inträde). Därefter ordnas en öppen diskussion om cykling. I Hagalund pågår samtidigt den populära Street Food karnevalen.
 
Upp till tramp och fordonens kamp ordnas av klimatinformationen vid Helsingforsregionens miljötjänster, Esbo och Grankulla, Helsingforsregionens trafik och Hollands ambassad.

Programmet finns på finska och engelska på
www.facebook.com/events/1094836843916854

ICycleVaakaGrani


Tillbaka till rubrikerna