Aktuellt från kommuntekniken

29.11.2018 09:00

Kommunteknik: Gamla Åbovägens gatuentreprenad

Gamla Åbovägens gemensamma gatuentreprenad mellan Esbo och Grankulla stad startar i slutet av 2018. Entreprenaden utförs under 1.12.2018 - 31.12.2019. I gatuentreprenaden renoveras hela Gamla Åbovägen, från Bembölevägen till Åbovägen, samt byggs en ny trottoar och cykelled.

Ett av huvudmålen i gatuarbetet är att förbättra trafiksäkerheten för fotgängare och cyklister. Projektet siktar starkt på att förbättra cykelförhållandena i Grankulla, som en del av stadens cykelfrämjande program.
Planerna:

Osasuunnitelma
Del av planerna för Gamla Åbovägen (klicka på bilden för större).
Byggarbetets trafik:
Byggarbetets trafik förekommer på hela lägden av Gamla Åbovägen, från Bembölevägen till Åbovägen. För att på förhand minimera arbetstrafiken, grundas entreprenadens bas på Grankulla bollhalls parkeringsområde. Basen är tydligt skild från den övriga parkeringsplatsen, men antalet platser till förfogan minskar. Vi ber om förståelse av dem som besöker hallarna och rekommenderar andra transportmedel eller samåkning om möjligt.


Tukikohta_VRJ
Entreprenadens bas (klicka för en större bild).
Kontaktuppgifter:
Entreprenören är VRJ Etelä-Suomi Oy. Grankulla stads kontaktperson är Tapani Aarni / förnamn.efternamn@kauniainen.fiTillbaka till rubrikerna