Valikko

HUOM! Muutoksia joulukuun puhelin- ja rokotusaikoihin

Torstaina 7.12. puhelinaika klo 12-13 ja perjantaina 8.12. rokotusaika klo 8-10 on peruttu.


Rokotukset

Matkailijan rokotukset

Matkailijan rokotetta varten tarvitaan lääkärin resepti. Terveydenhoitaja järjestää matkailijan rokotetta varten tarvittavat reseptit. Reseptin saatuasi nouda rokote apteekista. Jotta kaikki lisärokotusten tai estolääkitysten tarve ehditään arvioida ja toteuttaa terveysaseman kautta, on hyvä olla puhelimitse yhteydessä terveydenhoitajaan 2 kk ennen matkalle lähtöä.

Huom! Matkailun edellyttämä ohjaus, neuvonta, rokotus ja estolääkityksen aloitus ei edellytä kiireellistä hoitoa, joten yhteydenotto kannattaa tehdä ajoissa (2 kk). Sähköposteihin emme pysty vastaamaan.

Terveydenhoitajan puhelinaika ti klo 10-11  ja torstaisin klo 12-13, puh 09-8789 1332

Kouluterveydenhoitajien ja neuvolan terveydenhoitajien kautta ensisijaisesti lasten ja nuorten hepatiitti- ja puutiasaivotulehdusrokotteet.

Rokotukset annetaan terveysasemalla perjantaisin klo 8-10 (ilman ajanvarausta). Lisäksi on sähköisen ajanvarauksen kautta varattavia aikoja.

Tietoa matkailuterveydestä ja tarvittavista rokotuksista voi lukea Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysoppaasta. Ulkomaille matkustavan kannattaa myös käydä lukemassa ulkoministeriön matkustustiedotteet.

Aikuisten rokotukset

Kansallisen rokotusohjelman mukaiset aikuisten perusrokotukset (esim. jäykkäkouristus-kurkkumätä, MPR) annetaan terveysasemalla perjantaisin klo 8-10 (reseptiä ei tarvita, maksuttomia) . Lisäksi on sähköisesti varattavia rokotusaikoja.

Puutiasaivotulehdusrokotteet

Reseptin saa terveydenhoitajien kautta, rokote maksetaan itse. Rokotukset perjantaisin klo 8-10 sekä sähköisesti varattavia rokotusaikoja. Lapset ja nuoret rokotetaan ensisijaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa.