Yhteystiedot Valikko

Kuntoutus ja fysioterapia

Kauniaisten kaupungin tarjoamien fysioterapia- ja apuvälinepalveluiden sekä puheterapian avulla ylläpidetään ja parannetaan kuntalaisten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä, sekä tuetaan omia voimavaroja ja itsenäistä selviytymistä kotona. Toiminnan painopiste on ennaltaehkäisevässä kuntoutuksessa, ohjauksessa ja neuvonnassa.

Ajanvaraus 

Asiakasmaksut

Ajankohtaista ja infoa

         


Fysioterapia

Fysioterapian avulla tuetaan asiakkaan toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä ja omia voimavaroja. Kauniaisten terveysaseman, Jorvin sairaalan sekä HUS-sairaanhoitopiirin fysioterapialähetteet oikeuttavat terveyskeskuksen fysioterapiaan.

Fysioterapeutti arvioi fysioterapiatarpeen tutkimuksen perusteella. Fysioterapia toteutetaan asiakkaan kanssa laadittujen tavoitteiden pohjalta.

Yksilöfysioterapiakerrat n. 1-5 kertaa. Ohjauskäynnit ajanvarauksella ilman lähetettä 1-2 kertaa.

Akuutit selkä-, niska ja olkapäävaivat

Terveysasemalla on käytössä fysioterapeutin suoravastaanotto-toiminta akuuteille selkä-, niska- ja olkapääpotilaille.

Arvioinnin perusteella potilaat ohjataan fysioterapeutille lääkärin vastaanoton sijaan. Suoravastaanotto-toimintaa hoitavat tehtävään koulutetut fysioterapeutit.

Kotikäynnit

Tarvittaessa teemme arvio-ja ohjauskäynnin asiakkaan kotiin. Arvioimme kuntoutuksen, apuvälineiden ja kodin muutostöiden tarvetta.

Fysioterapiaryhmät

TULE-ryhmät

Ryhmät on suunnattu henkilöille, joilla on tuki- ja liikuntaelinvaivoja tai liikuntakykyä heikentävä sairaus. Ryhmiin osallistumisen tarpeen arvioi fysioterapeutti.

Voima-tasapaino -ryhmät

Voima-tasapaino -ryhmät on tarkoitettu huonokuntoisille iäkkäille henkilöille. Ryhmiin tullaan lääkärin lähetteellä tai fysioterapeutin arvion perusteella

Neurologiset ryhmät

Neurologiset ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joilla on neurologinen sairaus.

Vapaaharjoitteluvuorot fysioterapian harjoitussalilla

- maanantai, tiistai ja torstai klo 11.00-13.00, keskiviikko klo 8.15-9.45

- vapaaharjoitteluvuorot on tarkoitettu terapeuttiseen harjoitteluun