Yhteystiedot Valikko

Laboratorio HUSLAB

HUSLABin asiakkaat voivat kuntarajoista riippumatta ja riippumatta siitä, missä lähete on tehty, valita itselleen sopivimman näytteenottopaikan yli 70 laboratoriosta ympäri Uuttamaata. Laboratoriotietojärjestelmässä olevat tutkimuspyynnöt näkyvät kaikissa HUSLABin toimipisteissä ja laboratoriotutkimusvastaukset välittyvät tutkimuksen tilanneeseen yksikköön.

Aukioloajat voivat vaihdella toimipisteiden välillä. Jokaisessa laboratoriossa ei voida tehdä tai ottaa kaikkia tutkimuksia. Osa laboratorioista on auki myös iltaisin ja joissakin voi asioida yksityislääkärin lähetteellä.

Lista HUSLABin laajasta näytteenottoverkosta sekä lisätietoa palveluistamme löytyy HUS.fi/laboratoriot.

Laboratoriotutkimuspalvelut Kauniaisissa

Huomioithan, että Kauniaisten HUSLAB:n toimipisteessä tehdään tutkimuksia (laboratorio- ja EKG- sekä spirometriatutkimukset) ainoastaan julkisen terveydenhuollon lääkärin tai terveysaseman sairaanhoitajan (esim. terveystarkastukset) lähetteellä.

Jos sinulla on yksityislääkärin lähete tutkimuksiin, sinua palvelevat Tapiolan ja Ison Omenan terveysaseman laboratoriot. Tutkimukset ovat maksullisia, mutta hintataso on yksityislaboratorioihin verrattuna alhaisempi.

Saat tutkimusvastaukset aina lähettäneen lääkärin kanssa sovitulla tavalla esim. puhelimitse tai kirjallisesti omaKanta- palvelun kautta. Näin toimien varmistamme potilasturvallisuuden toteutumisen, myös poikkeustilanteissa.