Valikko

Hoitotiedot Potilastiedon arkistoon – tarkista omat tietosi netistä


Kauniaisten terveysasemalla aloitettiin kesäkuun alussa potilaiden hoitotietojen tallentaminen Potilastiedon arkistoon.  Kun tietojasi on tallennettu Kanta-palveluihin kuuluvaan Potilastiedon arkistoon, voit itse käydä katsomassa omia tietojasi internetistä. Tiedot ovat suostumuksellasi terveydenhuollon käytettävissä muuallakin.

Potilasturvallisuus lisääntyy, kun hoitotiedot ovat ajan tasalla ja valtakunnallisesti tervey-denhuollon ammattihenkilöiden yhteisessä käytössä. Potilaan hoidon laatu paranee, kun tietoa on enemmän ja sitä on mahdollista hyödyntää potilaan jokaisessa hoitopaikassa. Nyt voidaan helposti hyödyntää potilaan aikaisempia tutkimustuloksia ja välttää turhia hoitotoimenpiteitä. Uusi toimintatapa säästää siten myös kansalaisen kustannuksia.

Tietosi ovat turvassa
Potilastiedot arkistoidaan teknisesti yhtenevässä muodossa, mikä mahdollistaa tietojen siirrettävyyden järjestelmästä toiseen ja parantaa tietojen saatavuutta potilaan hoitoon osallistuvissa toimintayksiköissä. Kaikki tiedonsiirto terveydenhuollon ja Potilastiedon arkiston välillä tapahtuu salattuna.

Katso omia tietojasi
Voit milloin tahansa katsoa sähköiset reseptisi ja muut palvelun käyttöönoton jälkeen kirjatut keskeiset terveystiedot Omakanta-palvelusta (www.omakanta.fi). Palveluun kirjaudut omilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteellasi tai sähköisellä henkilökortillasi.

Aikaisempia potilastietoja ei siirretä OmaKantaan ja röntgen- ja laboratoritulokset tulevat OmaKanta-palveluun vasta vuoden 2016 aikana.

Voit käydä kuittaamassa informaation luetuksi ja antamassa suostumuksen terveystietojesi luovutukseen myös muille terveydenhuollon ammattilaisille Omakanta-palvelussa.

Lisätietoja
Kauniaisten terveysasema
www.kanta.fi