Valikko

Ehkäisyneuvola

Ilmainen ehkäisy Kauniaisissa

Kaikille alle 21-vuotiaille kauniaislaisille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen ehkäisyyn. Ilmaisen ehkäisyn piiriin kuuluvat tavanomaiset yhdistelmäehkäisypillerit, minipillerit sekä ehkäisykapseli ja kierukka harkinnan mukaan. Kondomeja on saatavilla tilapäiseen käyttöön.

Ehkäisyneuvolapalvelu toimii kiinteästi äitiysneuvolatoiminnan ohessa. Ehkäisypalvelujen piiriin pääsee myös koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon kautta. Ehkäisyneuvontavastaanotolla etsitään yhdessä nuoren kanssa hänelle sopivin ehkäisymenetelmä ja opastetaan käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Myös seksuaalineuvontaa ja seksuaaliterveyttä edistävää ohjausta on mahdollista saada.

Ota yhteyttä

• peruskouluikäiset ja lukiolaiset: yhteys omaan kouluterveydenhoitajaan
• alle 21-vuotiaat Kauniaisissa opiskelevat, jotka eivät ole kauniaislaisia: opiskeluterveydenhoitaja Ulla Mikkonen (ilmainen pilleriehkäisyn aloitus (3 kk), jatkohoito ja seuranta kotikunnassa).
• Kauniaisissa asuvat alle 21-vuotiaat nuoret: ehkäisyneuvolan terveydenhoitaja Marika Mattila

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakastyötä ja seksuaalineuvonnassa voidaan käydä läpi seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyviä kysymyksiä ja ongelmia. Seksuaalineuvonnassa voidaan selvittää seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia haasteita kuten muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, erektio- ja siemensyöksyhäiriöt, yhdyntäkivut tai orgasmivaikeudet. Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet muuttuvat läpi elämän ja suurien elämänmuutoksien, kuten esimerkiksi raskauden, vanhemmuuden, eron tai muiden menetysten kohdalla muutokset seksuaalisuudessa ovat tavallisia.


Seksuaalineuvojan vastaanotolla on mahdollista keskustella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Seksuaalineuvonnassa käydään yleensä 1-5 kertaa. Palvelu on maksutonta kaikille kuntalaisille tai hoitovastuun siirron tehneille asiakkaille.