Yhteystiedot Valikko

Äitiysneuvola

Neuvola- ja ryhmätoiminnan tavoitteena on sekä tukea että edistää tulevien vanhempien fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia siten, että he voivat iloita tulevasta lapsesta ja samalla kokea turvallisen ja positiivisen synnytyksen, sekä elää toimivassa parisuhteessa, joka tukee lapsen kasvua ja kehitystä.

Neuvolakäynnillä seurataan äidin, syntymättömän lapsen ja koko perheen vointia ja jaksamista raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen, siihen asti kunnes äidin jälkitarkastus on tehty.  Tarvittaessa äiti/perhe ohjataan erityispalvelujen piiriin. 

Ensimmäinen yhteydenotto neuvolaan on suositeltavaa kun kuukautiset ovat jääneet pois ja raskaustesti on positiivinen.

Huom! Kaikille äitiysneuvolan asiakkaille tehdään kansallisen suosituksen mukainen lähisuhdeväkivaltakartoitus raskauden aikana. Kauniaisissa kartoitus systemaattisena seulakyselynä alkaa helmikuussa 2019.

Usein haettua:
Isyyden tunnistaminen

Ehkäisyneuvola


Lastenneuvola

Lastenneuvola on tarkoitettu kaikille lapsiperheille lapsen täytettyä 2 viikkoa ja siitä aina kouluikään asti.

Neuvolan työskentelyn painopistealueita ovat terveystarkastuksien ja rokotuksien ohella perheen omien vahvuuksien löytäminen ja tukeminen arjessa.

Lastenneuvolassa käydään lapsen ensimmäisen ikävuoden aikana terveydenhoitajalla ja neuvolalääkärillä yhteensä n. 10 kertaa ja leikki-iässä vuosittain.

Äitiysneuvolan terveydenhoitaja ohjaa vauvaperheen lastenneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolle. Jos perheessä on alle kouluikäisiä lapsia on mahdollista ottaa myös itse yhteyttä lastenneuvolaan.

Usein haettua:
Kouluterveydenhoito
Lasten puheterapia
Hyödyllisiä lomakkeita