Takaisin ajankohtaisiin
14.12.2021 | Kuntatekniikka

Kauniaisten kaupunki on saanut toiveen muuttaa Postitorin pysäkkien nimet, koska ne eivät enää nimenä ole kaikkien linja-autoliikenteen käyttäjien tiedossa. Paikallishistorian yhdistyksen mukaan Postitorin nimi viittaa postirakennukseen, joka sijaitsi Asematien varrella. Paikallisyhdistyksen mukaan entinen postirakennus ei ole niin merkittävä että sitä nimenä tarvitsisi korostaa Kauniaisten historiassa. Pysäkit sijaitsevat Kauniaisten kirkon läheisyydessä, joten pysäkkinimet olisi selkeämpi muuttaa Kauniaisten kirkon pysäkiksi. HSL:ää on pyydetty muuttamaan Postitorin pysäkkien nimet uudeksi nimeksi Kauniaisten kirkko/Grankulla kyrka.

Muutos koskee kaikkia risteysalueen neljää Postitori-nimellä olevaa pysäkkiä, Ka1705, Ka1706, Ka 1707 ja Ka1779. Pysäkkitunnukset säilyvät ennallaan.

HSL muuttaa pysäkkinimiä kerran vuodessa ja nimien muutos on alustavasti ajateltu vuoden-vaihteeseen 2021-2022. Tulevaisuudessa Espoon kaupunkiradan valmistuttua Tunnelitielle on suunniteltu alustavasti jäävän vain Kauniaisten aseman-pysäkit, jolloin ne palvelevat koko Tunnelitien seutua.