Valikko

Tietoa päivähoitoon tulevan lapsen huoltajille

Infektioiden välttäminen

Tutkimusten mukaan kodin ulkopuolella päivähoidossa olevat lapset sairastavat infektiotauteja enemmän kuin kotihoidossa olevat. On osoitettu, että yksinkertaisilla toimenpiteillä voidaan tautien ja sairastavuutta kuitenkin selvästi vähentää. Tässä päivähoitopaikassa noudatetaan näitä hygieniatoimenpiteitä, joista hyötyvät lapset, heidän huoltajansa sekä yhteiskunta. Toivomme, että tuette päivähoitoa pyrkimyksessä vähentää lasten sairastumista osaltanne huolehtimalla alla luetelluista seikoista.

 

Infektioiden tarttumista vähentäviä toimenpiteitä, joista vanhemmat ja päivähoitohenkilökunta yhdessä huolehtivat:

 

Lasten käsien pesu
- päivähoitoon tullessa
- päivähoidosta kotiin tullessa
- aina WC:ssä käynnin jälkeen kotona ja päivähoidossa
- ennen ruokailua kotona ja päivähoidossa
- lyhyet kynnet helpottavat käsien pysymistä puhtaana

 

Lelut
- unilelu säilytetään päivähoidossa lapsen omassa sängyssä tai lokerossa. Likaantunut unilelu lähetetään kotiin pestäväksi
- omat lelut tulee puhdistaa ennen päivähoitoon tuomista. Lelut on syytä puhdistaa uudelleen takaisin kotiin vietäessä. Jos lelua ei voi pestä, sen kuivattaminen viikon ajan leikeistä sivussa ajaa saman asian.

 

Tutti
- tuttia käytetään päivähoidossa vain nukkuessa. Tutit puhdistetaan kotona. Puhtaita tutteja säilytetään rasiassa lapsen lokerossa.

 

Hampaiden harjaus
- hampaat harjataan kotona aamuin illoin.

 

Lapsen sairastuminen
- jos lapsi sairastuu, tartuttavuus on suurinta aivan taudin alussa
- päivähoidosta poisjääminen on aiheellista aina, jos lapsella on kuumetta tai muuten sellaisia oireita, että voimia päivähoidon toimiin osallistumiseen ei riitä
- tarvittaessa vanhempia pyydetään noutamaan lapsi kotiin kesken päivän
- taudin alkuvaiheessa päivähoitoryhmästä poissaolo vähentää myös tarttumista muihin lapsiin. Kun kaikki toimivat näin, koko ryhmä sairastaa vähemmän.