Yhteystiedot Valikko

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkaalla on kuntalain mukaan oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa.

Miten aloite tehdään?

Aloitteesi voi olla vapaamuotoinen, kunhan siitä selviää, mihin aloitteellasi haluat vaikuttaa. Lisäksi siinä tulee olla yhteystietosi (nimi, osoite, puhelin, sähköposti).

Aloitteet saapuvat aina kaupungin kirjaamoon, josta aloite toimitetaan sille toimialalle, jonka tehtäväalueelle asia kuuluu. Aloitteen tekijälle ilmoitetaan asian etenemisestä, arvioidusta käsittelyajasta ja keneltä lisätietoja voi tiedustella sekä luonnollisesti ne toimenpiteet, joihin aloitteen johdosta on ryhdytty.

Aloite vai palaute?

Kuntalain 28§:n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimivaltaan kuuluvissa asioissa. Kuntalaisaloitteen tehdäksesi sinun tulee olla jäsen kunnassa.
Kunnan jäseniä ovat kunnan asukkaiden lisäksi ne jotka hallitsevat tai omistavat kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta sekä yhteisöt, laitokset ja säätiöt joiden kotipaikka sijaitsee kunnassa.
Kuntalaisaloitteiden lisäksi Kauniaisten kaupunkia voi lähestyä pienempiä toimenpiteitä vaativissa asioissa (esim. kadun routavaurion ilmoittamisessa) antamalla palautetta. Mikäli haluat antaa palautetta tai sinulla on kysyttävää Kauniaisten kaupungilta, lähetä viestisi Anna palautetta -sivun  kautta. Palautetta voi antaa myös kaupungin Facebook tai Twitter-sivujen kautta. Palautteisiin vastataan asianomaisen viranhaltijan toimesta.

Tee kuntalaisaloite

Aloitteen voi tehdä sähköisesti, joko kaupungin omalla lomakkeella (kts.alla) tai Oikeusministeriön kuntalaisaloite.fi sivuston kautta. 


Jätä aloite:


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
Aloite voidaan lähettää kirjeitse osoitteella:

Kauniaisten kaupunki
Kirjaamo
Kauniaistentie 10
02700 Kauniainen