Yhteystiedot Valikko

rss Uutiset

27.9.2018

Tule ulkoiluystäväksi iäkkäälle

Kauniaisten kansalaisopisto ja Granin Lähiapu hakevat vapaaehtoisia ulkoiluystäviä ikäihmisille, joiden oma liikkuminen ulkona ei ole mahdollista ilman toisen henkilön apua. Monet haluaisivat päästä useammin ulos kävelylle, ulkoilemaan tai asioimaan lähiympäristöön mutta tarvitsevat siihen seuraa, kannustusta ja tukea. Yhdessä on mukavampi kulkea ja samalla monen ikääntyvän yksinolo katkeaa ja mieli virkistyy. 

Ulkona kävely on monelle ikäihmiselle paitsi liikuntaa myös nautinto, joka tarjoaa luontokokemuksia, virkistymistä ja rentoutumista. Ulkona liikkuminen vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen hyvinvointiin ja sen avulla parannetaan liikkumisvarmuutta, kehitetään lihasvoimaa ja tasapainoa. Vapaaehtoisen ulkoiluystävän merkitys on suuri, sillä puolelle 75 vuotta täyttäneistä ulkona liikkuminen yksin on hankalaa. Itsenäinen laadukas ulkoilu kuuluu laadukkaaseen ikääntymiseen. Vapaaehtoiset ulkoiluystävät mahdollistavat ulos lähtemisen sekä kotona että hoiva- ja palveluasunnoissa asuville henkilöille, jotka eivät muuten pääsisi ulos niin usein kuin haluaisivat. Ulkoiluystäväksi voivat ryhtyä kaikki jotka ovat halukkaita ulkoilemaan ikääntyneen kanssa. 

Koulutus

Kauniaisten Kansalaisopisto ja Granin Lähiapu järjestävät yhteistyössä Ikäinstituutin kanssa koulutuksen vapaaehtoiseksi ulkoiluystäväksi haluaville. Koulutus järjestetään maanantaina 8.10.2018 klo 18.00–20.00 Villa Bredassa. Koulutuksessa annetaan valmiudet ja vinkkejä ulkoiluystävätoimintaan. Kouluttajina toimivat Helena Pirvola-Nykänen (Kauniaisten kaupunki) ja Sanna Jensen (Granin Lähiapu). Nyt sinäkin voit olla mukana tuottamassa hyvää mieltä!

Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumiset: liikuntasuunnittelija Helena Pirvola-Nykänen, puh. 050-555 6252, helena.pirvola-nykanen@kauniainen.fi. 
Tule mukaan, ulkoiluystävyys on antoisaa!Palaa otsikoihin