Valikko

rss Uutiset

30.10.2017

Ala-koululaisten kuntoliikuntakampanja 6-26.11!

Kauniaisten sivistystoimi järjestää eri toimialojen yhteistyönä ala-koulujen oppilaille kuntoliikuntakampanjan ajalla 6.11–26.11.2017. Kampanjan aikana oppilaat keräävät liikuntapisteitä jokaisesta tunnista jonka on viettänyt liikkuen.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa oppilaita kaikenlaiseen liikuntaan. Kampanjassa saa liikuntapisteitä sekä ulko-että sisäliikunnasta.  

Kampanjaa varten on luotu sovellus johon oppilaat syöttävät päivittäiset liikuntasuoritukset. Sovelluksen avulla  oppilaat voivat seurata liikuntapisteiden kertymistä luokittain sekä koulujen välillä. Liikuntapisteitä kertyy ulkoleikeistä, kävelystä, pyöräilystä, koulumatkaliikunnasta, sisäliikunnasta, ulkoliikunnasta, pyöräilystä, potkulautailusta jne.

1-2.luokkalisten tavoite on kerätä 84 pistettä 3 viikon aikana. 3-6.luokkalaisten vastaavasti 100 pistettä. Pisteytys on laskettu siten että saavuttaakseen pistemäärän tulee liikkua vähintään 1-2h päivässä monipuolisesti ikään sopivalla tavalla. Kuntokampanjassa on huomioitu ja pisteytetty myös koulumatkaliikunta josta saa aina 2 pistettä . Koulumatkaliikunta on erinomainen tapa lisätä lasten ja nuorten päivittäistä liikunta-annosta. Oppimisen näkökulmasta kannattaa aamulla aktivoida aivoja ja kulkea kouluun kävellen tai pyörällä, iltapäivästä omaehtoinen liikkuminen tarjoaa liikunnallisen hetken ennen läksyjen tekemistä. Aktiivisella koulumatkaliikkumisella nähdään myös sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöön liittyviä hyötyjä.

Kolmenkymmenen viime vuoden aikana suomalaisten lasten ja nuorten kestävyyskunto on heikentynyt ja lihavuus lisääntynyt. Lapsuuden ja nuoruusiän ylipaino seuraa usein aikuisuuteen.
Suomalaiset liikuntasuositukset kehottavat kouluikäisiä liikkumaan vähintään 1,5-2h päivässä monipuolisesti. Liikuntamittausten perusteella suomalaisista alakoululaisista noin puolet ja yläkoululaisista vain kuudesosa täyttää liikunta-aktiivisuuden minimisuosituksen. Seurantatutkimusten perusteella tiedetään, että liikunta-aktiivisuus lapsena ja nuorena ennustaa aktiivisuutta myös aikuisena.

Liikunnallisella elämäntavalla on merkittävä vaikutus kokonaisvaltaiseen terveyteen kaikissa elämänkulun vaiheissa. Perusta hyvälle terveydelle luodaan kuitenkin jo lapsuudessa. Mitä aikaisemmin liikuntaan ja liikkumattomuuteen kiinnitetään huomiota, sitä kestävämpiä tuloksia saadaan aikaan.

Liikuntastemppiä kaikille !
Palaa otsikoihin