Yhteystiedot Valikko

Digiohjelman tapahtumat

8.10.2018 15.50

DigiLab avajaiset

Haluatko nähdä tulevaisuuteen tai kokeilla asioita, joiden et edes uskonut olevan mahdollisia? Silloin uusi #GraniDigiLab, Villa Odenwallissa Kauniaisissa keskiviikkona on oikea paikka sinulle.

Kauniaisten Kaupungin DigiLab avajaiset 3.10 onnistui yli odotusten.

Uusi teknologian oppimisympäristö on tarkoitettu oppilaiden, opettajien, nuorisotoimen ja myös muiden kuntalaisten käyttöön. #GraniDigiLabissa järjestetään erilaisia työpajoja ja koulutuksia, joissa aiheina ovat mm. ohjelmointi, robotiikka, tekoäly, älytekstiilit, lisätty todellisuus, virtuaalitodellisuus ja esineiden internet.


#GraniDigiLab on osa Kaupungin Digi-ohjelmaa.

DigiLab on esimerkki hyvästä tiimityöstä. DigiLabin toteuttajatiimin kuuluivat Taru Koskinen, Markus Lundell, Anders Lindholm-Ahlefelt, Annika Linder-Airava, Rasmus Borg sekä pieni määrä eri koulujen oppilaita. Kuvassa myös sivistystoimen johtaja Heidi Backman.
IMG_2957

DigiLab avajaisissa osallistujille oli järjestetty monia työpajoja. Anders Lindholm-Ahlefelt piti VR -workshop työpajaa.
digilab003 (2)
Markus Lundell piti (IOT) Sensoriverkko demoadigilab006
Taru Koskinen koordinoi monen oppilaan työpajaa, joista kiinnostusta herätti etenkin robootti- ohjelmointi sekä microbit-ohjelmointi.
IMG_3166 (3)

digilab004

Tapahtumassa hyödynnettiin myös DigiLabin käytössä olevat 3D Printterit

digilab002 (2)

Paljon kiinnostusta herätti myös Kasavuoren oppilaiden kehittämä muovikierrätin.

digilab008 (2)

DigiLab oli myös esillä medissa sekä SOME:ssa avajaispäivänä.

Lisätietoja DigiLabista voi kysellä:

Markus Lundell, Markus.Lundell@kauniainen.fi tai

Taru Koskinen, Taru.Koskinen@unelmakoulu.fi


Palaa otsikoihinKauniaisten digitalisaatio-ohjelma vuosille 2018-2020

Kauniaisten kaupunginvaltuusto hyväksyi 12.3.2018 (§ 4) kaupunkistrategian vuosille 2018-2022. Yhtenä strategian teemana on Fiksun toiminnan, talouden ja yhteistyön Kauniainen. Teeman yksi alatavoite on Helppokäyttöiset, kaikki ikäryhmät huomioivat digipalvelut, ja konkreettisena toimenpiteenä Digitalisaatio-ohjelman laatiminen kevään 2018 aikana.

 

Kauniaisten digitalisaatio-ohjelmassa määritellään keinot, joilla kaupunki voi toteuttaa strategian viittä painopistealuetta. Ohjelmassa on pyritty huomioimaan monitasoinen kompleksisuus, joka vaikuttaa kokonaisuuteen. Vaikuttavia asioita ja reunaehtoja ovat kaupungin omien strategisten pääpainopisteiden lisäksi julkisten tietohallintojärjestelmien kehittämishankkeet, kansallinen ja EU-lainsäädäntö, EU:n digitavoitteet, Suomen digitavoitteet, nykyteknologia sekä kaupungin tietohallinnon nykytilan asettamat rajoitteet. Kauniaisten digiloikassa huomioidaan myös kansainvälisen ICT-alan tutkimus- ja konsultointiyritys Gartnerin ennustamat globaalit trendit.

 

Ohjelman toteuttaminen mahdollistaa Kauniaisten kaupungin digiloikan lähivuosina. On mahdollista, että maailman muuttuessa ja teknologioiden kehittyessä ripeää tahtia ohjelmaa joudutaan tarkentamaan tai muuttamaan jo ennen sen päättymistä.