Mielenterveystyössä tarjotaan apua ongelmien kartoittamisessa, keskustelutukea, lyhytterapiaa ja asiakkaan omien voimavarojen vahvistamista haastavissa elämäntilanteissa. Asiakkaat varaavat ajan suoraan psykologille tai psykiatriselle sairaanhoitajalle, erillistä lähetettä ei tarvita.​ Tapaamiset toteutetaan lähi- tai etätapaamisina.

Ota yhteyttä

Camilla Tarilo

Psykiatrinen sairaanhoitaja
Organisaatio
Sosiaali-ja terveystoimi Terveyspalvelut, Mielent. ja päihdetyö

Jorma Falkenberg

Psykologi

Soittoajat ti ja to klo 11-11.30​
Poissa 23.2.-30.4.

Organisaatio
Sosiaali-ja terveystoimi Terveyspalvelut, Mielent. ja päihdetyö

Käyntijaksot psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan luona ovat määräaikaisia ja hoidon kesto määritellään yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Asiakkaan tilanne arvioidaan aluksi n. 1-3 käynnillä ja tämän jälkeen hoidon kesto vaihtelee hoidon tarpeen arvion mukaan.

Potilaat, joilla on vaikeita mielenterveyteen liittyviä ongelmia, ohjataan lääkärin lähetteellä psykiatriseen erikoissairaanhoitoon.

Kun kohtaat äkillisen kriisin, ota yhteys

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24/7

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee kauniaislaisia joka päivä ympäri vuorokauden osoitteessa Vitikka 1 C, 02630 Espoo

Äkillinen kriisitilanne Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Äkillinen kriisitilanne voi koskettaa yhtä henkilöä, perhettä tai yhteisöä. Kyseessä voi olla esimerkiksi:

  • Huoli lapsesta tai perheen tilanteesta.
  • Huoli aikuisen tai vanhuksen pärjäämisestä tai selviytymisestä kotona.
  • Äkillinen traumaattinen kriisitilanne, onnettomuus tai muu järkyttävä tapahtuma (esim. läheisen kuolema, läheisen tai oma vakava sairastuminen, väkivalta tai tulipalo).

Jatkohoito Kauniaisten mielenterveystiimi koordinoi jatkohoitoa yhdessä seurakuntien ja koulujen kanssa. Ryhmän koordinaattorina toimii psykologi Jorma Falkenberg.

SPR:n Auttava puhelin, puh. 0800 100 200 (ma–pe klo 9–21)